Stockholmshotellet satsar på karibisk mat
4 Mar 2020
Hobo Hotel har nu invigt stans nya matupplevelse med Restaurangen XO. Den nyvärvade kocken Kristian Smith har ett passionerat förhållande till hur han tänker och skapar mat. Inspirationen kommer från hans egna ursprung med en jamaicansk pappa och svensk mamma kombinerat med en uppväxt i London. På vägen har hans erfarenheter och mod vågat utmana och utveckla tekniker och smakkombinationer som har tagit honom till det materbjudande som han idag har skapat för Hobo. Med det nya konceptet vill Kristian höja ribban och öppna upp folks sinnen när det kommer till street food och samtidigt bjuda Stockholm på en ny smakpalett.
Menyn kommer att vara föränderlig med inspiration från världens alla hörn, men med ett extra starkt fokus på det jamaicanska köket.
– Jag vill få så många som möjligt att upptäcka världen genom min matlagning. Att få sätta det jamaicanska köket i ett restaurangkoncept är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har inte hållit tillbaka när det kommer till smak, kryddor och ursprung, men jag har förfinat många av de rätter som tidigare endast serverats ur till exempel en food truck eller en jerk hut längs vägrenen. Samtidigt kommer de som ätit genuin jamaicansk mat att känna sig hemma, förklarar han.
Maten har fått mycket omtanke och kommer att serveras opretentiöst med långkok och fermenteringar som får dela plats i olika bowls och grytor som delas av flera. På menyn finns allt från Jamaican Jerk till Beef Patties och Roti. Det är inte bara vad som kommer att serveras utan även hur, som han menar skapar ett signum för Hobos nya erbjudande.
– Vi går från att servera traditionsenlig frukost, lunch och middag till att sömlöst servera mat och dryck från klockan 07.00 till sent. Idag äter man när man är hungrig och på det sätt som passar in i ens schema vilket kan vara stående, sittande vid sitt skrivbord eller på språng, säger Lotta Brattin, General Manager, Hobo Hotel.
Det nya matkonceptet på Hobo Hotel öppnar den 2 mars. Det finns 21 bokningsbara bord och alltid några platser för walk-ins. Restaurangen har också genomgått ett ansiktslyft där man har skapat en innergårdskänsla med långbänkar, växtlighet och ljus som passar bra när många skall dela mat.
4 Mar 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.