Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svensk McDonald´s franchisetagare utnämnd till en av världens bästa

 
Svensk McDonald´s  franchisetagare utnämnd till en av världens bästaDen svenske McDonald´s franchisetagaren Patrik Hjelte har blivit utnämnd till en av världens bästa.  Patrik Hjelte, franchisetagare för flertalet McDonald’s i Värmland, Skåne samt i Växjö och Strömstad, belönas med det största erkännandet en restaurangägare inom den globala McDonald’s-organisationen kan få, Fred L. Turner Golden Arch Award.


Priset utdelas till de absolut bästa McDonald’s-franchisetagarna världen över och det delas ut vartannat år. Det tilldelas franchisetagare som lyckats överträffa gästernas förväntningar, skapat en positiv och god arbetsmiljö för sina medarbetare och som visat ett passionerat samhällsengagemang. Patrik kommer tillsammans med sin fru Titti att ta emot priset i samband med det internationella konventet i Orlando i vår.

Nominerad för sitt stora engagemang som ledare, sin styrka i att ta hand om sina gäster och driv för att utveckla sina restauranger och omgivande samhälle - är de kvalitéer som har gjort honom till årets pristagare. Men Patrik själv menar att utmärkelsen inte enbart tillfaller honom och hans ledarskap, utan framhäver att det är en bedrift som organisationen lyckats uppnå tillsammans.

- Det här känns otroligt. Vi har länge haft som mål att uppnå en exemplarisk service samtidigt som vi jobbat hårt för att upprätthålla vår goda arbetsmiljö, något det här priset verkligen bekräftar. Utan våra fantastiska medarbetare hade inte detta varit möjligt. De ser alltid till att restaurangerna håller en utomordentlig standard och ger ett högklassigt bemötande gentemot våra gäster. Denna utmärkelse delar jag självklart med alla medarbetare, vilket otroligt jobb vi utför tillsammans, säger Patrik Hjelte.

 Patriks fru Titti är även hon mycket engagerad i organisationen och arbetar i en HR-roll nära ledningen för att se till att allt fungerar på kontoret. Hon har jobbat mycket med att förbättra arbetsmiljön och stödjer medarbetarna med frågor både högt och lågt. Det har bidragit till att skapa den trivsamma och välkomnande arbetsmiljö.

Patrik Hjelte har dessutom ett stort samhällsengagemang med nära förankring till Karlstadborna där han i över 20 års tidhar sponsrat Färjestad BK . Verksamheternas huvudkontor delar lokaler i Karlstad, och många som har börjat som småknattar hos FBK som barn och har här kommit i kontakt med McDonald’s, för att senare i livet få sin första anställning på McDonald’s.

Patrik är den fjärde svenska franchisetagaren som får ta emot priset någonsin och gör det tillsammans med Titti under McDonald’s internationella konvent i Orlando den 19 april. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mc Donalds