Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fler restaurangkoncept sökes till Borås

 
Fler restaurangkoncept sökes till BoråsBorås hoppas på fler restaurangkoncept i staden.  Nu hoppas man att samverkan mellan krögare och fastighetsägare  i Borås ska leda till fler restaurangkoncept i staden.

Nyligen genomfördes en workshop med delar av Borås fastighetsägare och krögare där man tillsammans diskuterade restaurang, nöje och café utbudets vidareutveckling. Workshopen utgick utifrån Mind Retails kartläggning av Food & Beverage i Borås där Sargon, en utav rådgivarna på Mind Retail gjort djupintervjuer med stadens krögare.

 – Jag har intervjuat personer som är verksamma och driver restauranger i Borås i syfte om att få en helhetsbild av hur restaurangbranschen mår i Borås och vilka möjligheter som finns för utveckling. Jag är positivt överraskad av högsta nivån med tanke på stadens storlek. Bra aktörer med hög ambitionsnivå och som tänker rätt när det gäller koncept, kvalité och personalutveckling. Men det finns också stor utvecklingspotential fortsatt i koncept som håller lägre nivå och skulle behöva uppgraderas, säger Sargon Yan, Project Manager på Mind Retail

Resultatet av Sargons kartläggning resulterade i en rad olika slutsatser. Bland annat att staden saknar koncept som family dining och fun dining som ska få Boråsare och besökare att vistas och äta på eftermiddagar och kvällar under vardagar. Tillföra mer av lounge miljöer, mellantinget av nattklubb och vitaduken trerätters. Fler uteställen för vuxna där man kan ses och umgås istället för att träffas hemma. 

–Utav befintligt utbud ser vi uppgraderingar inom segmentet fast-food till 2.0. Utveckla och konceptualisera pizzan, kebaben och korven så som Tugg och Hells Burger i Borås är lyckade exempel på.

Workshopen med krögarna och fastighetsägare anses vara ett viktigt delmoment för vidareutvecklingen av utbudet i Borås.
 –Samverkan och en ökad förståelse för parternas båda ingångslägen kommer med förhoppning leda till fler spännande koncept på sikt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Borås City


Taggar

Nyheter Restaurang