Nobis Hospitality Group tecknar hyresavtal för nytt hotell i Stockholm
26 Jun 2024
Belägen i Hagaparken vid Brunnsviken erbjuder fastigheten en kombination av naturskön miljö och närhet till storstaden. En omfattande renovering, i samarbete med arkitekt- och inredningspartnern Wingårdhs under ledning av Helena Toresson, kommer att genomföras för att utveckla ett destinationshotell som förväntas öppna under hösten 2025.
– Vi är glada över att samarbeta med CapMan i detta projekt. Denna hotellanläggning har en enorm potential och vi ser fram emot att skapa en destination som kommer att erbjuda högkvalitativa upplevelser, säger Alessandro Catenacci, ägare av Nobis Hospitality Group.
Nobis Hospitality Group koncernen innefattar kända varumärken som Operakällaren och Café Opera samt designhotellen Nobis Hotel Stockholm, Nobis Hotel Copenhagen, Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Hotel J, Stallmästaregården och Blique by Nobis. I juni 2021 expanderade koncernen utanför Norden genom öppningen av Concepció by Nobis i Palma, Spanien.
Nu utvecklar man ytterligare med satsningen i Solna. Solna Kasernen 1, som fastigheten heter, är byggd mellan 1917 och 1922 som militärregemente. Under 90-talet byggdes det ut med delar avsedda för hotell och konferensverksamhet. Namnet Kasernen 1 härstammar från den militära verksamhet som bedrevs där fram till 1970-talet.
Det nyrenoverade hotellet kommer att erbjuda över 200 hotellrum, en omfattande mötes- och konferensavdelning, generösa sociala ytor, en av Sveriges största spa-anläggningar samt en restaurang som kommer att vara öppen för både hotellgäster och allmänheten.
Rivnings- och ombyggnadsarbeten har påbörjats och kommer att intensifieras efter sommaren. Under hösten 2024 kommer mer ingående detaljer om det kommande destinationshotellet att presenteras, inklusive invigningsdatum, officiellt namn på hotellet, illustrationsmaterial med mera.
26 Jun 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: