Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nobis Hospitality Group tecknar hyresavtal för nytt hotell i Stockholm

 
Nobis Hospitality Group tecknar hyresavtal för nytt hotell i Stockholm2022 köpte Capman Real Estate det tidigare Radisson Blu-ägda hotellet i Solna av Ulrich John som drivit hotellverksamhet där under namnet Royal Park sedan 2005. Nobis Hospitality Group har tecknat ett hyresavtal med CapMan Real Estate för att driva en ny hotellverksamhet i den historiska fastigheten Solna Kasernen 1 i Hagaparken. Fastigheten kommer att omvandlas till en imponerande anläggning med hotell, restaurang, spa och konferenslokaler.

Belägen i Hagaparken vid Brunnsviken erbjuder fastigheten en kombination av naturskön miljö och närhet till storstaden. En omfattande renovering, i samarbete med arkitekt- och inredningspartnern Wingårdhs under ledning av Helena Toresson, kommer att genomföras för att utveckla ett destinationshotell som förväntas öppna under hösten 2025.

– Vi är glada över att samarbeta med CapMan i detta projekt. Denna hotellanläggning har en enorm potential och vi ser fram emot att skapa en destination som kommer att erbjuda högkvalitativa upplevelser, säger Alessandro Catenacci, ägare av Nobis Hospitality Group.
Nobis Hospitality Group koncernen innefattar kända varumärken som Operakällaren och Café Opera samt designhotellen Nobis Hotel Stockholm, Nobis Hotel Copenhagen, Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Hotel J, Stallmästaregården och Blique by Nobis. I juni 2021 expanderade koncernen utanför Norden genom öppningen av Concepció by Nobis i Palma, Spanien.

Nu utvecklar man ytterligare med satsningen i Solna. Solna Kasernen 1, som fastigheten heter, är byggd mellan 1917 och 1922 som militärregemente.  Under 90-talet byggdes det ut med delar avsedda för hotell och konferensverksamhet. Namnet Kasernen 1 härstammar från den militära verksamhet som bedrevs där fram till 1970-talet.

Under flera år drev Radisson hotellverksamhet där och mellan 2005-2022 tog Ulrich John över driften av hotellet och har drivit det under egna namnet Royal Park. Under hösten 2022 köpte Capman Real Estate och det nybildade Atell hotellet i Solna av Ulrich John.

Det nyrenoverade hotellet kommer att erbjuda över 200 hotellrum, en omfattande mötes- och konferensavdelning, generösa sociala ytor, en av Sveriges största spa-anläggningar samt en restaurang som kommer att vara öppen för både hotellgäster och allmänheten.

Rivnings- och ombyggnadsarbeten har påbörjats och kommer att intensifieras efter sommaren. Under hösten 2024 kommer mer ingående detaljer om det kommande destinationshotellet att presenteras, inklusive invigningsdatum, officiellt namn på hotellet, illustrationsmaterial med mera.Av: Annika Rådlund Källa: Nobis Hospitality Group och Radisson
Foto: Nobis Hospitality Group