Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
26 Apr 2024
Julita Wärdshus är en idyllisk destination i Sörmland med restaurang som serverar en fast avsmakningsmeny, med fokus på nordiska och lokala råvaror. Värdshuset ligger vid sjön Öljaren, cirka 25 kilometer nordväst om Katrineholm och erbjuder bokning i form av paket där middag, övernattning i historiska herrgårdsflyglar och lantlig hantverksfrukost ingår.
Sedan
ett år tillbaka drivs restaurangen på Julita Wärdshus av stjärnkrögarna Pi Le
och Tommy Myllymäki. Inför årets säsong tar stjärnskottet Thilda
Mårtensson över rollen som köksmästare efter Bocuse d’Or Europe-medaljören
Gustav Leonhardt. Tillsammans med platschef Johanna Nyqvist kommer Thilda
Mårtensson fortsätta etablera Julita Wärdshus som ny gastronomisk destination.
–Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av Julita och skapa högklassig mat i en fantastisk miljö med tillgång till närområdets råvaror och producenter. Jag har haft förmånen att jobba mycket med Gustav tidigare, och det känns jätteroligt att ta över facklan från honom och fortsätta driva restaurangen framåt, säger Thilda Mårtensson.
Trots sin unga ålder har hon redan etablerat sig inom den gastronomiska världen. Hon har bland annat hunnit med att jobba på Sturehof, Grand Hotell Saltsjöbaden, Lilla Ego och Tegelbacken. 2020 utsågs Thilda till bästa commis under Gastronomi Sverige Commis Award och två år senare var hon commis till Sveriges Bocuse d’Or kandidat Jimmi Eriksson. Vid lanseringen av Falstaff Nordic Sweden Restaurant List 2024 fick Thilda Mårtensson utmärkelsen Rising Star. I årets upplaga av Bocuse d’Or agerade Thilda assisterande lärlingskock åt Sveriges kandidat Gustav Leonhardt.
–Det känns tryggt att Thilda tar vid efter Gustav. Jag har följt hennes otroliga utveckling under en längre tid, nu senast under hela resan med Bocuse d’Or. Det råder ingen tvekan om att att hon är en av Sveriges mest lovande unga kockar just nu. Både jag och Pi ser fram emot att följa Thildas vision för Julita och vi kommer finnas med som stöd under hela resan, säger Tommy Myllymäki, ägare av Julita Wärdshus.
Bokningen för säsongen på Julita Wärdshus öppnar den 29 april.
–Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av Julita och skapa högklassig mat i en fantastisk miljö med tillgång till närområdets råvaror och producenter. Jag har haft förmånen att jobba mycket med Gustav tidigare, och det känns jätteroligt att ta över facklan från honom och fortsätta driva restaurangen framåt, säger Thilda Mårtensson.
Trots sin unga ålder har hon redan etablerat sig inom den gastronomiska världen. Hon har bland annat hunnit med att jobba på Sturehof, Grand Hotell Saltsjöbaden, Lilla Ego och Tegelbacken. 2020 utsågs Thilda till bästa commis under Gastronomi Sverige Commis Award och två år senare var hon commis till Sveriges Bocuse d’Or kandidat Jimmi Eriksson. Vid lanseringen av Falstaff Nordic Sweden Restaurant List 2024 fick Thilda Mårtensson utmärkelsen Rising Star. I årets upplaga av Bocuse d’Or agerade Thilda assisterande lärlingskock åt Sveriges kandidat Gustav Leonhardt.
–Det känns tryggt att Thilda tar vid efter Gustav. Jag har följt hennes otroliga utveckling under en längre tid, nu senast under hela resan med Bocuse d’Or. Det råder ingen tvekan om att att hon är en av Sveriges mest lovande unga kockar just nu. Både jag och Pi ser fram emot att följa Thildas vision för Julita och vi kommer finnas med som stöd under hela resan, säger Tommy Myllymäki, ägare av Julita Wärdshus.
Bokningen för säsongen på Julita Wärdshus öppnar den 29 april.
26 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"