Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
22 Apr 2024
Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, ägde rum på the Ridge i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april. Mötesanläggningen ligger 1 timme sydväst om New York, och tävlingen avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange.
De tävlande kockarna hade alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.
Kocktävlingen arrangeras av IAAC Meetings (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, fin balansgång mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.
– Det känns helt fantastiskt, säger Ruth. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.
För snart ett år sen inleddes resan för Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs prisbelönta köksteam, med vinst i den svenska uttagningen på Munchenbryggeriet i Stockholm. Vinsten ledde till europafinalen i Danmark där hon också kammade hem vinsten.
Att hon återigen stod som vinnare i New Jersey är ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra.
–Det handlar inte bara om att lyfta upp Sigtunahöjden som verksamhet, sätta Sigtuna på kartan, eller representera Sverige, menar Ruth.
Vinnarrätten
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse.
Ruth fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes, nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sigtunahöjden
Vinnarrätten
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse.
Ruth fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes, nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sigtunahöjden
22 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"