Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock

 
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskockSigtunahöjdens Ruth Weldergiorgis tar hem priset som världens bästa konferenskock inom seniorkategorin. Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis representerade Sverige i Copper Skillets världsfinal och tog hem priset som världens bästa konferenskock.

Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, ägde rum på the Ridge i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april. Mötesanläggningen ligger 1 timme sydväst om New York, och tävlingen avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange.
De tävlande kockarna hade alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.

Kocktävlingen arrangeras av IAAC Meetings  (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, fin balansgång mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.

– Det känns helt fantastiskt, säger Ruth. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.

För snart ett år sen inleddes resan för Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs prisbelönta köksteam, med vinst i den svenska uttagningen på Munchenbryggeriet i Stockholm. Vinsten ledde till europafinalen i Danmark där hon också kammade hem vinsten.

Att hon återigen stod som vinnare i New Jersey är ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra. 
–Det handlar inte bara om att lyfta upp Sigtunahöjden som verksamhet, sätta Sigtuna på kartan, eller representera Sverige, menar Ruth.

Vinnarrätten
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse.

Ruth fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes, nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sigtunahöjden