Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
12 Apr 2024
Den tolfte april är det återigen dags för den officiella Lakritsdagen. Det kommer Lakrids by Bülow att fira med att arrangera världens största lakritsprovning på 200 platser i sju länder, däribland Sverige. Till exempel Salt & Caramel som är den chokladöverdragna lakrits som kommer att delas ut den 12:e april på olika platser i landet.
Men det finns ytterligare smakkombinationer som är något otippade, men som ändå passar bra ihop.
Goda smakkombinationer:
Lakrits och honung:
Lakrids by Bülow som nu lanserar två nya produkter inom serien Slow Crafted (deras hållbarhetskollektion). I den nya smaken Milk & Honey används ekologisk honung som ihop med lakritsen skapar en len kärna som sedan täckts av mjölkchoklad och havssalt.
Lakrits och citrus: Den djupa, jordiga smaken av lakrits möter den ljusa, friska smaken av citrus för en smakkombination som är både oväntad och uppfriskande. Kombinationen av lakritsens sötma och citrusens syrlighet skapar en balanserad smakprofil som kan passa de flesta.
Lakrits och kaffe: Den robusta, rostade smaken av kaffe möter den rika, kryddiga smaken av lakrits för en smakkombination som är både djärv och förförisk. Kombinationen av kaffets bitterhet och lakritsens sötma skapar en komplex smakprofil som är perfekt för kaffeälskare och lakritsentusiaster.
Lakrits och chili: Den djärva, kryddiga smaken av chili möter den intensiva, jordiga smaken av lakrits för en het smakkombination. Kombinationen av chilins hetta och lakritsens sötma skapar en riktig smakexplosion.
Vad händer när lakrits kombineras med andra, mer oväntade smaker? Det är något som företaget ständigt utforskar.
12 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans