Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hobo Hotel tar konceptet till Finland

 
  • Hobo Hotel sitt andra hotell, denna gång  i centrala Helsingfors.

    Hobo Hotel sitt andra hotell, denna gång i centrala Helsingfors.

  • Hobo Helsinki som öppnade i centrala Helsingfors 15 april 2024.

    Hobo Helsinki som öppnade i centrala Helsingfors 15 april 2024.

Föregående
Nästa
 
Den 15 april 2024 öppnade Hobo Hotel i Helsingfors. Detta blir det andra hotellet inom succékonceptet som började i Sverige. Hobo Helsinkis byggnad har renoverats i snart två år, med interiördesign satt av prisbelönta Studio Aisslinger. 

Hobo Hotel på Brunkebergstorg i Stockholm öppnar nu ett systerhotell i Finland Hobo Helsinki.  Konceptet is sig är Nordic Hotels & Resorts mest framgångsrika lifestylekoncept. Genom att gå emot normerna för hur ett boutiquehotell ska se ut och vara har hotellet varit en banbrytande spelare på den nordiska hotellmarknaden från dag ett. Fokus ligger mindre på conciergetjänster och fine dining, och mer på livekonserter och popup-klubbar. 

– Jag är otroligt exalterad och stolt över att äntligen kunna välkomna gäster till Hobo Helsinki. Den här platsen kommer verkligen att utgöras av de människor som fyller den. Med en stark ambition att föra samman både Helsingforsbor och besökare som tror på optimism, ödmjukhet och respekt hoppas vi bli en levande och helt central del av Helsingfors, säger Mika Makkonen, General Manager på Hobo Helsinki.

Cool och ungdomlig atmosfär
Hobos grundidé går ut på att spegla staden som det är sprunget ur och man är fri att hela tiden testa nya strategier och koncept i huset. Inredning och aktiviteter kureras alltid lokalt, med målet att skapa en ständigt föränderlig typ av mötesplats för det lokala communityt. Hotellet utgår från mottot "go local, get global".

Byggnaden som är Hobo Helsinki huserade tidigare ett annat hotell. Interiören har designats av prisbelönta Berlin-baserade Studio Aisslinger, som även står bakom inredningen på Hobo Stockholm. För Hobo Helsinki har Studio Aisslinger arbetat med Helsingfors som både inspirationskälla och materialkälla. Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.

Som ett sätt att ta Hobos hållbara approach ett steg längre har Studio Aisslinger behållit flera interiörelement från det tidigare hotellet. Dessa inkluderar bland annat fönsterkarmar i trä samt klinkergolv och väggar. Specifikt för Hobo Helsinki har Studio Aisslinger även arbetat med urbana naturmaterial som tegelstenar. Dessa utgör bland annat flertalet väggar inne på rummen som samtidigt fungerar som Hobos signatur-”peg walls”.

Hobo Hotel Helsinki är ett projekt som möjliggjorts av en rad olika aktörer, däribland fastighetsägaren Ilmarinen, Strawberry och Nordic Hotels & Resorts.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Hotel & Resorts