Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets tävlingar på Gastronord

 
Årets tävlingar på GastronordGlass-SM, Vinordic Wine Challenge, Årets Unga Sommelier, Årets Unga Kock och tävlingen Bästa Monter Gastronord äger rum på årets mässa. Årets Gastronord-mässa öppnar tisdagen den 9 april klockan 10.00 och bjuder sedan på tre fullspäckade mässdagar. Bland annat kommer över hundra talare att hålla informativa föredrag på Matscenen, Bageriscenen och i Stockholmsmässans seminariesalar. På Gastronord kommer det som vanligt att finnas möjlighet att provsmaka nyheter, inspireras av kockar och konditorer, lyssna på olika typer av föredrag- och förstås beskåda en hel del spännande och intressanta tävlingar.

De fem största tävlingarna på mässan är:

Bästa Monter Gastronord
Tidningen Hotell & Restaurang anordnar sedvanligt tävlingen Bästa monter Gastronord i samarbete med Stockholmsmässan. Förra året var det Rational Scandinavia som kammade hem priset. Tävlingen äger rum den 9-11 april 2024 på Stockholmsmässan. Vilket företag som kammar hem årets vinst kan DU vara med och påverka. Röstningen sker i Tidningen Hotell och Restaurangs monter C:07:35 under mässans två första dagar 9-10:e april 2024. Prisutdelningen sker på mässan den 11 april. (Se mer info här)

Glass-SM
Deltagare i tävlingen är 30 olika glassbarer, konditorier och restauranger som säljer glass som take-away. Tävlingen utser Sveriges bästa glassmästare. Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer. Åretstävlingskategorier är Glassmästarens val, Arla Pro gräddfil, Choklassorbet, och Nougatglass. Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Tävlingen går av stapeln den 9 april och vinnaren koras senare samma dag klockan 16.00.

Vinordic Wine Challenge
Juryn i Vinordic Wine Challenge utser varje år Sveriges mest prisvärda viner. I år har närmare 900 viner bedömts. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser, och nytt för i år är de nya tävlingskategorierna rött vin på burk, vitt vin på burk, rosévin på burk och mousserande på burk. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Vinnarna offentliggörs på pressträffen i samband med öppnandet av mässan.

Årets Unga Sommelier
Tävlingen arrangeras av det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseur och syftet är att uppmärksammanästkommande generationer av sommelierer och tävlingen avgörs i monter C04:16 under torsdagen 11 april. Mer information finns här: https://sweden.chainedesrotisseurs.com/pages/823/arets-unga-sommelier.htmlBocuse d’Or Sweden Commis AwardBocuse d’Or Sweden Commis Award går för andra gången av stapeln på Gastronord, med syftet att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt och uppmärksamma karriärmöjligheter. Tävlingen avgörs på tävlingsområdet onsdagen 10 april.

Årets Unga Kock
Tävlingen arrangeras av sällskapet Chaîne des Rôtisseurs där syftet är att uppmärksamma nästkommandegenerationer av kockar. Tävlingen avgörs på Gastronords tävlingsområde under torsdagen 11 april.

Bocuse d’Or Sweden Commis Award

Bocuse d’Or Sweden Commis Award går för andra gången av stapeln på Gastronord, med syftet att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt och uppmärksamma karriärmöjligheter. Tävlingen avgörs på tävlingsområdet under onsdagen 10 april.
Av: Annika Rådlund Källa: Stockholmsmässan 
Foto: Getty Images