Guld till Sverige i Nordic Chef
3 Apr 2024
Den 18-19 mars tävlade några av Sveriges mest framstående kockar mot våra nordiska grannländer i Nordic Chef. Samtliga länder har nyligen presterat på toppnivå i både Culinary Olympics och Bocuse d’Or och det blev en jämnkamp även i denna tävling.
Efter några intensiva tävlingsdagar stod det klart att Emil Persson och Ida Brixhall kammade hem guldet i Nordic Green Chef. Emil och Ida lärde känna varandra när båda jobbade på Operakällaren och har sedan samarbetat i Kocklandslaget.
- Det känns fantastiskt att ha fått representera Sverige i de nordiska mästerskapenoch jag är så glad att vi nådde hela vägen fram! Vi har lagt otroligt mycket tid påatt få till rätt balans i rätterna och sätta vår prägel på det vi serverade, och det betyder mycket att få den här bekräftelsen. Att få samarbeta med Ida i köket harvarit så givande och jag är stolt över att vi rodde hem det här tillsammans, säger Emil Persson.
Nordic Green Chef introducerades som tävlingsgren i mästerskapet 2022 och har ett vegetariskt fokus. Grenen är ett lagarbete mellan en senior kock och en junior kock där laget bedöms efter flertalet olika kriterier, men smaken utgör 50% av poängen.
- Emil och Ida är ett otroligt team, de stöttar varandra och båda har utvecklats av att ha tränat ihop. Jag är så stolt över deras insats och de förtjänade verkligen denna guldmedalj!, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen. Det blev silvermedalj till Norge medan Danmark tog bronset.
Emil Persson och Ida Brixhall
3 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: