Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven

 
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påsklovenEnligt SkiStars senaste rapport är det ett uppsving under påsken i jämfört med förra året och prognosen för resten av säsongen ser stark ut. Nu ser SkiStar en ökning med 31 procent i logibokningar för påsklovsperioden vecka 13 och 14 jämfört med förra året*. Det här menar SkiStar är ett tydligt tecken på att svenskarna efter förra årets skakiga intåg i lågkonjunkturen nu är tillbaka i fjällen.

- Det är fantastiskt att se att allt fler väljer att tillbringa sin semester hos oss, särskilt under påsklovet, en tid som historiskt sett är starkt förknippad med fjällen. För att förbereda oss för det ökade antalet besökare under påsken, har vi utnyttjat den fantastiska snörika säsongen och skapat de bästa förutsättningarna i våra skidområden. Våra destinationer Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil och Hemsedal erbjuder inte bara välpreparerade skidbackar, utan det finns fortfarande också en mängd prisvärda boendealternativ kvar att boka för den som fortfarande inte bestämt sig, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar.

Under påsken och påsklovet finns massor av aktiviteter och tävlingar som alla kan delta i.  

- Den kraftiga ökningen av logibokningar under påsklovsperioden jämfört med förra året visar att våra destinationer är väldigt attraktiva nu när det är mer stabilitet i konjunkturen och vi ser ljusglimtar, säger Stefan Sjöstrand.

SkiStar rapporterade under onsdagen att prognosen för resten av säsongen ser stark ut, med en efterfrågan för fjällsemester inför avslutande vintersäsongen 2023/24 som visar ett bokningsläge, mätt i antalet bokade objektsnätter i SkiStars logiförmedling, om +13 procent. Det stora intresset för påsklovsperioden och och attraktiva avslutningshelger är starkt bidragande till den ökade efterfrågan.

*Förra året, 2023, låg påsken och påsklov vecka 14 och 15 kalendermässigt så jämförelsen är med dessa veckor för att vara rättvisande.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: SkiStar

Taggar

Hotell Nyheter