Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Anmälan till Lily Bollinger Award 2024 har öppnat

 
Anmälan till Lily Bollinger Award 2024 har öppnatTina Johansson tar över som tävlingsledare i Lily Bollinger Award. Vem blir Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2024?Lily Bollinger Award instiftades för över 20 år sedan och sedan dess har tävlingen kommit att bli en etablerad och erkänd del i arbetet med att lyfta kvinnliga sommelierer. I år öppnar anmälan med en ny tävlingsledare i form av stjärnsommelieren Tina Johansson.

Tina Johansson Tina Johansson har själv tävlat två gånger i Lily Bollinger Award och kammade hem vinsten 2017. Sedan dess har hon varit en del av teamet kring tävlingen tillsammans med tävlingsledaren Emma Ziemann.

- Vi ser fram emot att Tinafortsätter att vidareutveckla tävlingen. Vi hoppas också att vi kommer att få arbeta med fler tidigare deltagare som ett naturligt inslag i tävlingen, säger Evelina Walsö, projektledare för Lily Bollinger Award.

Lily Bollinger Award riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar. En vinst i tävlingen innebär inte endast den ärofyllda titeln Årets Lily Bollinger. Förstapristagaren vinner även en cykel som är symbolisk och hedrar Lily själv, som ofta sågs cykla mellan sina vingårdar, samt en utbildningsresa till Champagne Bollinger.

Anmälan är öppen på www.lilybollingeraward.se där sista anmälningsdag är den 6 maj. För den som vill veta mer om tävlingssommellerie och deltagande i Lily Bollinger Award anordnas en digital informationsträff tillsammans med Tina Johanssonden 21april.

Semifinalen går av stapeln den 19 maj på Arvid Nordquist kontor i Solna och den finalen äger rum den 22-23 september i Stockholm.Av: Annika Rådlund Foto: Lily Bollinger Award