Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ansökningsrekord till yrkesutbildningen Hotell- och turismprogrammet

 
Ansökningsrekord till yrkesutbildningen Hotell- och turismprogrammetI år beräknas 70 elever ta studenten och ytterligare 106 elever påbörja sin gymnasieutbildning hos Strawberry och Realgymnasiet. Hotellkoncernen Strawberry har ett stort behov av kompetent personal och beräknas behöva anställda 60.000 personer de närmaste 10 åren. Målet är att ha de mest lojala medarbetarna i branschen 2030. En del av den efterfrågade kompetensen kommer från koncernens utbildningsprogram för gymnasiet som drivs av Strawberry tillsammans med Realgymnasiet.

Det är färre och färre personer som väljer yrkesutbildning på gymnasiet, samtidigt som flera branscher är i stort behov av arbetskraft med lärlingskompetens. Just inom besöksnäringen är behovet efter två år av pandemi och mångårig förlorad kompetens extra stort. I dagsläget går omkring 230 personer per år utbildningen Strawberry Hotell- och turismprogrammet på Realgymnasiet som finns i Stockholm, Linköping, Malmö, Göteborg och Sundsvall.

- Det är otroligt roligt att vår utbildning som vi driver tillsammans med Realgymnasiet går så bra och är så populär. Vi får fler och fler sökande varje år, vilket har resulterat i att vi kan starta på nya platser - senast ut är Sundsvall. För oss är utbildningen en fantastisk möjlighet att motivera och utveckla framtidens stjärnor inom hotell- och besöksnäringen, säger Tina Hedman, Hotelldirektör på Quality Hotel Globe och ansvarig för utbildningen från Strawberry.

Utbildningen ger stora färdigheter inom hotelldrift och ledarskap med ambitionen att skapa en stabil grund för eleverna att bygga sin framtida karriär på. Jasmina Ben Mohamed tog examen 2021 och har arbetat på Quality Hotel Friends i två år deltid på andra hotell i Stockholm, som Clarion Sign, At Six och Comfort Solna. Till slut hittade Jasmina sin plats på Comfort Hotel Solna, där hon nu är koncernens yngsta Barception Manager, bara 21 år gammal.

- Efter studenten så hade jag stora möjligheter att jobba på de andra hotellen då jag lärt mig systemen och kunde mycket om Strawberry - tack vare skolan. Alla chefer jag haft har varit imponerade av mina kunskaper jag haft med mig från skolan. Tack vare att vi haft praktik på alla avdelningar på Quality Hotel Globe har jag fått en stor förståelse för hur driften i hela hotellet fungerar. Utbildningen har verkligen öppnat ögonen för mig och tagit mig in i en helt fantastisk bransch, säger Jasmina BenMohamed, Barception Manager på Comfort Hotel Solna.


Jobbgaranti
Efter utbildningen är eleverna garanterade sex månaders provanställning på ett av hotellen inom Strawberry. Liam Hedman gick utbildningen och tog examen 2022 och har sedan dess hunnit testa ett flertal olika roller inom koncernen.

- Strawberry Hotell - och Turism programmet med Realgymnasiet har verkligen banat vägen för min karriär. Från min första roll på kundservice har jag kunnat jobba som sociala medier-admin, varit en del av content-teamet under vår rebranding till Strawberry och jobba med det centrala säljteamet. Utbildningen har inte bara försett mig med den nödvändiga kunskapen, utan även skapat en stark känsla av tillhörighet inom företaget. Detta har gett mig självförtroendet att ta vara på de möjligheter som erbjudits sedan jag tog studenten, säger Liam Hedman, Sales Manager på Strawberry.

Ansökan till Realgymnasiet är stängd och i år beräknas 70 elever ta studenten och ytterligare 106 elever påbörja sin gymnasieutbildning hos Strawberry och Realgymnasiet.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Strawberry