Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Krögare utsedd till Årets Landsbyggare 2023

 
Krögare utsedd till Årets Landsbyggare 2023Den 21 mars utsågs vinnarna i Årets Landsbyggare 2023. I kategorin Attityd tog Stefan Johansson, krögare och hållbarhetsgeneral på Högbo Brukshotell, hem priset. Stefan Johansson, krögare och hållbarhetsgeneral på Högbo Brukshotell, hem priset för sitt betydande engagemang för landsbygden i Gästrikland och flertalet hållbarhetsinsatser på Högbo Bruk.

Årets Landsbyggare delades ut för tredje gången och är ett Leader Gästrikebygdenprojekt. Under prisutdelningen presenterades alla finalister med en kort film och tilldelades diplom och blommor för deras bidrag till landsbygdens utveckling.

Landsbyggare är alla de entreprenörer och engagerade personer i företag och föreningar som bidrar till att skapa en levande landsbygd samt driver utvecklingen framåt i Gästrikebygden. Kategorin Attityd utser en mycket god ambassadör för landsbygden, som förändrar attityden till landsbygden på ett positivt sätt och visar på möjligheterna som den erbjuder.

— Jag känner mig stolt och glad. Det är en bekräftelse på att min attityd i förhållande till vårt landskap och dess förutsättningar uppskattas av andra, inte bara våra gäster. Att jag har hjälpt till att sätta Högbo på kartan känns också fint, säger Stefan Johansson, krögare och hållbarhetsgeneral, Högbo Brukshotell.

Motivering:


“Under sina drygt tjugo år på Högbo Brukshotell har Stefan Johansson i sin roll som köksmästare, krögare och medlem i hotellets ledningsgrupp alltid haft kvalitet och hållbarhet i fokus. Han har i gott samarbete med Arne Anderstedt, ansvarig för närproduktion och Made in Högbo, sett till att nära 25% av alla råvaror som tillreds till goda rätter på hotellet och i festvåningarna odlas, produceras och förädlas på brukets område eller som längst 7 mil ifrån.

 Stefan har med sitt personliga och professionella ställningstagande för närproduktion och hållbarhet inte bara varit med och skapat ett välbesökt och uppskattat hotell utan också visat att med gott samarbete, eldsjälar och framtidstro är det möjligt att vara med att förändra attityder inom besöksnäring och förändra attityder om landsbygder. Han har betytt mycket för landsbygden i Gästrikland och brinner för detta. Stefan är starkt engagerad i att lyfta fram alla små entreprenörer, egna företagare och producenter av lokala råvaror inom mat och dryck som hotellet samarbetar med.“


.

Prisutdelningen leddes av Leader Gästrikebygden på Högbo Brukshotell. Förutom att motta priset fick Stefan Johansson också möjligheten att berätta om Högbo Brukshotell och Högbo Bruks resa mot en självförsörjande destination.

Årets Landsbyggare delades ut för tredje gången och är ett Leader Gästrikebygdenprojekt. Under prisutdelningen presenterades alla finalister med en kort film och tilldelades diplom och blommor för deras bidrag till landsbygdens utveckling.

Vinnare 2023 i respektive kategori:
Attityd – Stefan Johansson, Högbo Brukshotell
Entreprenör – Stef van Heteren, Hedenstugan 
B&BFörening – Ockelbo jaktskytteklubb
Unga – Karl Thorell, Dalsängs gård & djurfarmAv: Annika Rådlund Källa och foto: Winn Hotel Group