Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
22 Mar 2024
Big Classic består av två nötköttsbiffar, av svenskt kött, på 90 gram vardera mellan ett tredelat sesambröd med cheddarost, Sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad och Max originaldressing. Burgaren går även att beställa med bacon. Gästerna kan även byta proteinet till Plant Beef, vilket gör Big Classic till Max största vegetariska burgare.
–Big Classic är en uppdaterad variant av den tredelade Big-burgaren och Skrovmålet som från början hette Big Max. Den stora skillnaden är att Big Classic är större, ännu saftigare och innehåller krispig inlagd gurka. Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet. En burgare som verkligen gjorde oss kända, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Lanseringen är en viktig del i företagets ambitionen att erbjuda ett snabbmatsalternativ med lokala råvaror.
–2023 var omsättningsmässigt vårt bästa år någonsin och trots att burgardöden drabbade många aktörer har vi stått starka. Inom några år är målet att vara den burgarkedja med flest restauranger i Sverige. Därför är det här är en av våra viktigaste lanseringar på länge då Big Classic på riktigt konkurrerar med världens idag kanske mest välkända dubbelburgare, säger Richard Bergfors, vd på Max Burgers.
Big Classic lanserades 21 mars på samtliga restauranger.
22 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans