Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic

 
  • Här håller Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers, i en Big Classic. Det är en uppdaterad variant av hamburgaren som från början hette Big Max.

    Här håller Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers, i en Big Classic. Det är en uppdaterad variant av hamburgaren som från början hette Big Max.

  • - Det är en av våra viktigaste lanseringar på länge, säger Richard Bergfors, vd på Max Burgers.

    - Det är en av våra viktigaste lanseringar på länge, säger Richard Bergfors, vd på Max Burgers.

Föregående
Nästa
 
Max lanserar nu dubbelburgaren Big Classic, det är en större variant av den välkända dubbelburgaren Big Max .

Big Classic består av två nötköttsbiffar, av svenskt kött, på 90 gram vardera mellan ett tredelat sesambröd med cheddarost, Sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad och Max originaldressing. Burgaren går även att beställa med bacon. Gästerna kan även byta proteinet till Plant Beef, vilket gör Big Classic till Max största vegetariska burgare.

–Big Classic är en uppdaterad variant av den tredelade Big-burgaren och Skrovmålet som från början hette Big Max. Den stora skillnaden är att Big Classic är större, ännu saftigare och innehåller krispig inlagd gurka. Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet. En burgare som verkligen gjorde oss kända, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.

Lanseringen är en viktig del i företagets ambitionen att erbjuda ett snabbmatsalternativ med  lokala råvaror.

–2023 var omsättningsmässigt vårt bästa år någonsin och trots att burgardöden drabbade många aktörer har vi stått starka. Inom några år är målet att vara den burgarkedja med flest restauranger i Sverige. Därför är det här är en av våra viktigaste lanseringar på länge då Big Classic på riktigt konkurrerar med världens idag kanske mest välkända dubbelburgare, säger Richard Bergfors, vd på Max Burgers.

 Big Classic lanserades 21 mars på samtliga restauranger.