Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen

 
Reitan Convenience samarbetar med Svenska DownföreningenPraktikanten Ossian hos 7-Eleven Ullevi i Göteborg. I år inleder Reitan Convenience Sverige (RCS) ett gemensamt arbete med Svenska Downföreningen för att öka medvetenheten och stödet för personer med Downs syndrom. Bland annat genom ett samarbete mellan Trocadero och Pressbyrån.

– På RCS är vi mycket glada över detta arbete med Svenska Downföreningen och Trocadero. De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö i såväl våra butiker som servicekontor där alla känner sig välkomna och uppskattade för den de är. Dessutom ser vi fram emot att öka medvetenheten och förståelsen om personer med Downs syndrom till både RCS medarbetare och våra kunder, säger Linnéa Borgström, HR- och hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience i Sverige.

RCS har även påbörjat ett samarbete med Arbetskamraterna, en ideell organisation som är en länk mellan personer med intellektuell funktionsnedsättning och företag. Samarbetet går ut på att hitta rätt personer ur Arbetskamraternas nätverk för att praktisera på RCS servicekontor och ute i butik. Utöver det sker ett utbyte av erfarenheter och kompetens inför en kommande lansering av deras digitala förmedlingstjänst. Lanseringen sker senare i vår.

– I dag är tyvärr en stor majoritet av personer med Downs syndrom exkluderade från arbetslivet. Detta trots att flera både önskar att arbeta och, precis som alla andra, har mycket att bidra med. Därför är vi på Arbetskamraterna väldigt glada över att få ta del av kunskapen inom Reitan Convenience Sverige för att kunna skapa en bra mötesplats för privatpersoner och företag som vill göra skillnad för våra arbetskamrater, säger Sussie Balsom, Projektledare på Arbetskamraterna.
Samarbetet mellan Svenska Downföreningen och Arbetskamraterna ska främja både inkludering och öka medvetenheten..

– Vi på Svenska Downföreningen är djupt glada över Reitan Convenience Sveriges initiativ att erbjuda praktikplatser till personer med Downs syndrom och inte minst ’Rocka sockorna’-kampanjen tillsammans med Trocadero. Genom mötet mellan vår förenings brinnande engagemang för personer med Downs syndrom och Pressbyrån och Trocaderos vilja att bidra med sin räckvidd och inflytande, skapas en mer kraftfull röst där vi tillsammans arbetar för ett mer inkluderande samhälle och en bättre framtid för alla, säger Veronica Magnusson Hallberg, Ordförande för Svenska Downföreningen.


Om Svenska Downföreningen
Svenska Downföreningen ökar kunskapen om Downs syndrom och driver påverkansarbete för full delaktighet och självbestämmande. Föreningen ger personer med Downs syndrom och deras familjer en plattform där de kan göra sina röster hörda och skapar möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap.

Om Arbetskamraterna
Arbetskamraterna är en ideell organisation som fungerar som en länk mellan personer med intellektuell funktionsnedsättning och företag som vill anställa arbetskraft med olika perspektiv och erfarenheter. Organisationen strävar efter att hjälpa dessa individer att hitta meningsfulla arbetsplatser, praktikplatser och aktiviteter som de själva drömmer om.

Om Reitan Convenience i Sverige
Reitan Convenience Sweden AB (RCS) är franchisegivare för Pressbyrån, 7-Eleven och PBX i Sverige. Varje dag besöker cirka 300 000 personer någon av de 400 servicehandelsbutiker i landet, där varje enskild butik drivs av en franchisetagare. Genom stolta franchisetagare vill RCS leda vägen mot framtidens convenience och erbjuda sina kunder en bättre vardag. RCS ägs av det norska familjeföretaget REITAN som bedriver verksamhet i Norden och Baltikum.
 


Taggar

Arbetsmiljö Nyheter