Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet

 
Snart öppnar Clarion Hotel KarlatornetClarion Hotel Karlatornet ligger intill det 246 meter höga Karlatornet. Den 1 september 2024 öppnas ett nytt Clarion Hotel i Göteborg, denna gång intill Karlatornet på Lindholmen. Hotellbyggnaden och Karlatornet sitter ihop, men hotellet huserar också en våning med sviter på plan 58 i det välkända tornet. 

Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum, varav de lyxigaste rumskategorierna uppe i självaste Karlatornet. Målet för Clarion Hotel Karlatornet är att bli en vibrerande träffpunkt för alla sorters möten. För konferenser och banketter erbjuds 15 flexibla mötesrum placerade på två våningar med en maxkapacitet på 400 personer. Karlatornet är Nordens högsta byggnad med 611 lägenheter.

På entréplan hittar man NÒR, som är ett brasserie med ambitionen att bli kvarterets häng. NÒR är ett etablerat koncept runt om i Sverige, och detta blir den första öppningen i Göteborg. NÒR är ett modernt, europeiskt brasserie som hyllar nordisk kokkonst. Restaurangen vill bjuda på höga smaker och en levande, stimmig atmosfär där hotellgäster möter lokalbor. Genom att välkända rätter uppdateras och kryddas med nyfikenhet och en dos mod vill NÒR ta med klassiker in i framtiden.

– Förutom att erbjuda service till våra hotellgäster i våra 300 hotellrum, ser jag fram emot att ha alla 611 lägenheter och företag runt omkring som våra gäster. Vi vill skapa en pulserande mötesplats där alla möts för en after work, konferens eller romantisk middag, säger Magnus Östlund, VD på Clarion Hotel Karlatornet.


Spa och service
Hotellet kommer kunna erbjuda viss service till lägenheterna som städhjälp och roomservice. För vissa lägenheter i Karlatornet ingår redan tillgång till hotellets spa och gymanläggning. I samband med öppning så öppnar Elements Spa, ett utav Clarion Hotels exklusiva spa-och relax anläggningar. Konceptet erbjuder ett brett utbud av behandlingar, loungepool, infraröd- och torrbastu, högkvalitativa skönhetsprodukter, trivsamma lokaler med möjligheter för yoga och event samt härliga mat och dryckesalternativ.

Elements Spa finns sedan tidigare i på fler Clarion Hotel, såsom Stockholm, Umeå och Sundsvall och nu tar Clarion Hotel nästa steg i resan med spakonceptet.

– Omtyckta Elements Spa är ett starkt koncept som vi är oerhört glada att nu ta vidare till fler destinationer. Ett besök på Elements Spa ska ge ökad livskvalitet genom fokus på gästens eget välbefinnande och framförallt stärkta relationer, fortsätter Magnus Östlund.

Om bara några månader börjar den stora inflyttningen och öppningen är 1 september, men bokningarna är redan igång.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels