Nu lanseras Årets Rätt 2021
18 Mar 2021

— Att skapa Årets Rätt 2021 har varit ett väldigt roligt uppdrag. Jag kände direkt att jag ville att rätten ska kännas modern, ligga i tiden, vara hälsosam och bestå av svenska råvaror. Den är lätt att laga och dessutom är det enkelt att variera råvarorna efter de svenska säsongerna. Jag hoppas att denna rätt kommer att bli en favoriträtt både hemma i köken och på restaurangerna, säger Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020 som tagit fram Årets Rätt 2021.
Årets Rätt ska spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. Årets Rätt skapas alltid av regerande svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock.-
-Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som förhoppningsvis blir uppskattade favoriter i Sverige, säger Vanja Vilbern, Marknads- och Partnerchef på Årets Kock.
Om Ludwig Tjörnemo
Ludwig Tjörnemo vann Årets Kock finalen 2020.
Ludwig är född 1991 och har jobbat på många stjärnkrogar världen över.
Han har tävlat en hel del under åren och 2018 kom Ludwig på tredje plats i Årets Kock. Mellan 2014--2018 tävlade han i Svenska Junior Kocklandslaget och sedan början av 2019 i Svenska Kocklandslaget.
När Ludwig var 13 år fick han följa med sin svåger till hans jobb in i restaurangköket. Där blev det prao och sedermera ett sommarjobb och sen var Ludwig fast för den intensiva pulsen och den fartfyllda vardagen.
18 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Restaurangkedjan Eatery till Ideon Science Park
Har skrivit kontrakt med Wihlborgs om att öppna i kontorshuset Cube på Ideon-området i Lund.
-
Restaurang Oxenstierna öppnar i vår på Östermalm
" Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt"
-
Två historiska kocklandslag siktar på guld igen
Kockarna som ska försvara guldet i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024 är...
-
Tareq Taylor släpper bok om sin matresa till Jerusalem
Boken följer i spåren av tittarsuccén "Tareq Taylors matresa"
-
McDonald´s anställer 2 500 personer
"Totalt kommer omkring 2 500 människor att få jobb till sommaren"
-
Recept: Spenatpaj på kikärter och Chiafrökräm med kokos och bär
Hälsosamma recept av Stig Bengmark
-
El Taco Truck lanserar nya produkter
Majstortilla, corn chips och spice mix