Menigo tar ytterligare steg för att fasa ut burägg
28 Mar 2021
Inom Menigos egna varumärken kommer idag alla färska skalägg, kokta och flytande ägg samt majoriteten av de produkter där ägg ingår från frigående höns.
- Att göra medvetna val utifrån miljöpåverkan och djurens välfärd är centralt i vårt hållbarhetsarbete. Att fasa ut ägg från burhöns ur vårt eget sortiment är en viktig del av det arbetet och vi är stolta över att redan ha kommit långt, säger Erika Rapp, chef för Kvalitet och Utveckling på Menigo.
Arbetet fortsätter nu för att konvertera de återstående produkterna i Menigos egna sortiment där ägg ingår som kommer från burhöns.
- Att göra medvetna val utifrån miljöpåverkan och djurens välfärd är centralt i vårt hållbarhetsarbete. Att fasa ut ägg från burhöns ur vårt eget sortiment är en viktig del av det arbetet och vi är stolta över att redan ha kommit långt, säger Erika Rapp, chef för Kvalitet och Utveckling på Menigo.
Arbetet fortsätter nu för att konvertera de återstående produkterna i Menigos egna sortiment där ägg ingår som kommer från burhöns.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Menigo
28 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"