Menigo tar ytterligare steg för att fasa ut burägg
28 Mar 2021

Inom Menigos egna varumärken kommer idag alla färska skalägg, kokta och flytande ägg samt majoriteten av de produkter där ägg ingår från frigående höns.
- Att göra medvetna val utifrån miljöpåverkan och djurens välfärd är centralt i vårt hållbarhetsarbete. Att fasa ut ägg från burhöns ur vårt eget sortiment är en viktig del av det arbetet och vi är stolta över att redan ha kommit långt, säger Erika Rapp, chef för Kvalitet och Utveckling på Menigo.
Arbetet fortsätter nu för att konvertera de återstående produkterna i Menigos egna sortiment där ägg ingår som kommer från burhöns.
- Att göra medvetna val utifrån miljöpåverkan och djurens välfärd är centralt i vårt hållbarhetsarbete. Att fasa ut ägg från burhöns ur vårt eget sortiment är en viktig del av det arbetet och vi är stolta över att redan ha kommit långt, säger Erika Rapp, chef för Kvalitet och Utveckling på Menigo.
Arbetet fortsätter nu för att konvertera de återstående produkterna i Menigos egna sortiment där ägg ingår som kommer från burhöns.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Menigo
28 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier