Årets påsköl från Jämtlands Bryggeri
25 Mar 2021

Jämtlands Bryggeri har två påsk-ale i sitt sortiment: Jämtlands Påskebrygd och Jämtlands Påsköl. Påskebrygd som ska passa till påskbordets alla delikatesser, från sillen till köttbullen samt Påskölen som är lite kraftigare och passar bra till lite smakrikare mat och är ett givet val till påsklammet. Önskas alternativ med lägre alkoholhalt rekommenderas Påskölen i folkölsvariant 3,5%.
– Våra påsköl är två välbryggda ale med balanserade smaker, bryggda för att passa till påskens många delikatesser, säger Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.
De båda påskölen har blivit något utav en klassiker i Jämtlands Bryggeris sortiment. Flaskorna med röd respektive gul etikett pryds av en illustration av Storsjöodjuret och har i år fått en uppdatering för att mer likna övriga produkter i sortimentet.
Produkterna lanseras i Systembolaget sortiment TSS och finns tillgängliga över hela landet.
Jämtlands Påskebrygd
Ölstil: Brown ale
Färg: Mörk kopparbrun med äggskalsfärgat skum.
Doft: Lätt maltig doft med rostade nyanser, citrusfruktig humlearom.
Smak: Toner av kavring och nyanser av torkad frukt och citrus, inslag av smörkola. Fin beska som inte känns för tung.
Malt: Ale malt, karamellmalt, pale crystal malt, crystal malt, chockladmalt.
Humle: Hallertau northern brewer, cascade, east kent golding, chinook.
Serveringstemperatur: 13-15 grader
Jämtlands Påsköl
Ölstil: Ale
Färg: Mörkbrun, chokladbrun färg med ljust, beigefärgat skum.
Doft: Fyllig maltdoft med inslag av mörkt bröd och fruktiga humletoner.
Smak: Tydlig maltkropp med rostade toner och inslag av torkad frukt samt mörk sirap. Balanserad, tydlig beska och väl avvägd sötma.
Malt: Ale malt, karamellmalt, pale crystal malt, crystal malt chokladmalt.
Humle: Hallertau northern brewer, east kent golding, tettnang.
Serveringstemperatur: 14-16 grader
Källa och foto: Jämtlands bryggeri
25 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"