Årets påsköl från Jämtlands Bryggeri
25 Mar 2021

Jämtlands Bryggeri har två påsk-ale i sitt sortiment: Jämtlands Påskebrygd och Jämtlands Påsköl. Påskebrygd som ska passa till påskbordets alla delikatesser, från sillen till köttbullen samt Påskölen som är lite kraftigare och passar bra till lite smakrikare mat och är ett givet val till påsklammet. Önskas alternativ med lägre alkoholhalt rekommenderas Påskölen i folkölsvariant 3,5%.
– Våra påsköl är två välbryggda ale med balanserade smaker, bryggda för att passa till påskens många delikatesser, säger Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.
De båda påskölen har blivit något utav en klassiker i Jämtlands Bryggeris sortiment. Flaskorna med röd respektive gul etikett pryds av en illustration av Storsjöodjuret och har i år fått en uppdatering för att mer likna övriga produkter i sortimentet.
Produkterna lanseras i Systembolaget sortiment TSS och finns tillgängliga över hela landet.
Jämtlands Påskebrygd
Ölstil: Brown ale
Färg: Mörk kopparbrun med äggskalsfärgat skum.
Doft: Lätt maltig doft med rostade nyanser, citrusfruktig humlearom.
Smak: Toner av kavring och nyanser av torkad frukt och citrus, inslag av smörkola. Fin beska som inte känns för tung.
Malt: Ale malt, karamellmalt, pale crystal malt, crystal malt, chockladmalt.
Humle: Hallertau northern brewer, cascade, east kent golding, chinook.
Serveringstemperatur: 13-15 grader
Jämtlands Påsköl
Ölstil: Ale
Färg: Mörkbrun, chokladbrun färg med ljust, beigefärgat skum.
Doft: Fyllig maltdoft med inslag av mörkt bröd och fruktiga humletoner.
Smak: Tydlig maltkropp med rostade toner och inslag av torkad frukt samt mörk sirap. Balanserad, tydlig beska och väl avvägd sötma.
Malt: Ale malt, karamellmalt, pale crystal malt, crystal malt chokladmalt.
Humle: Hallertau northern brewer, east kent golding, tettnang.
Serveringstemperatur: 14-16 grader
Källa och foto: Jämtlands bryggeri
25 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.