Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tävlingen Lily Bollinger Award går av stapeln som planerat

 
Tävlingen Lily Bollinger Award går av stapeln som planeratÅrets tävlingsledare Emma Ziemann som vann tävlingen 2016. Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist, som vill uppmärksamma kvinnliga sommelierers yrkeskunskaper och samtidigt hedra minnet av den legendariska champagneänkan Lily Bollinger. 

 En skjuts i karriären men också ett tillfälle att testa sina gränser och utvecklas. Det är några av anledningarna till varför alla kvinnliga sommelierer bör tävla i Lily Bollinger Award, menar tävlingsledaren Emma Ziemann som vann tävlingen 2016. 

- Sedan jag vann har jag vässat både mina kunskaper och mitt nätverk och byggt mitt personliga varumärke i branschen på ett sätt som betyder oerhört mycket. Jag hoppas att fler tar chansen och är med i årets tävling, säger Emma Ziemann.   

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist i syfte att uppmuntra kvinnligt tävlande. Syftet är att hedra minnet av Lily Bollinger som i närmare trettio år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar.

Förutom äran vinner förstapristagaren en cykel, som en historisk anknytning till Lily själv som ofta sågs cykla mellan sina vingårdar samt en resa till Bollinger i Champagne-distriktet så snart pandemin tillåter det. 

Tävlingen ska i alla fall att äga rum, och semifinalen planeras på coronasäkert sätt den 31 maj i Stockholm. Den består av tre olika moment: ett teoriavsnitt, en blindprovning och ett praktiskt moment. Svårighetsgraden är i nivå med internationella sommeliertävlingar och de tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september. 

Anmälan är öppen fram till den 3 maj och semifinalen går av stapeln den 31 maj 2021.

 

 

www.lilybollingeraward.seAv: Annika Rådlund Källa och foto: Arvid Nordquist