Tävlingen Lily Bollinger Award går av stapeln som planerat
16 Mar 2021
En skjuts i karriären men också ett tillfälle att testa sina gränser och utvecklas. Det är några av anledningarna till varför alla kvinnliga sommelierer bör tävla i Lily Bollinger Award, menar tävlingsledaren Emma Ziemann som vann tävlingen 2016.
- Sedan jag vann har jag vässat både mina kunskaper och mitt nätverk och byggt mitt personliga varumärke i branschen på ett sätt som betyder oerhört mycket. Jag hoppas att fler tar chansen och är med i årets tävling, säger Emma Ziemann.
Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist i syfte att uppmuntra kvinnligt tävlande. Syftet är att hedra minnet av Lily Bollinger som i närmare trettio år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar.
Förutom äran vinner förstapristagaren en cykel, som en historisk anknytning till Lily själv som ofta sågs cykla mellan sina vingårdar samt en resa till Bollinger i Champagne-distriktet så snart pandemin tillåter det.
Tävlingen ska i alla fall att äga rum, och semifinalen planeras på coronasäkert sätt den 31 maj i Stockholm. Den består av tre olika moment: ett teoriavsnitt, en blindprovning och ett praktiskt moment. Svårighetsgraden är i nivå med internationella sommeliertävlingar och de tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september.
Anmälan är öppen fram till den 3 maj och semifinalen går av stapeln den 31 maj 2021.
www.lilybollingeraward.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Arvid Nordquist
.
16 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"