Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Matmässan Passion för mat blir i år digital

 
Matmässan Passion för mat blir i år digitalPassion för mat blir i år digital. Årets upplaga av matmässan Passion för Mat ersätts av en digital satsning som sträcker sig över hela året. Ända sedan starten 2008 har mässan arrangerats i Göteborg varje år och skulle den här helgen ha genomförts för 14:e gången 2021. 

I år kommer Passion för Mat att genomföras digitalt på grund av pandemin. Evenemanget komer att sändas från bland annat en köksstudio med matlagning och kockar som i Köksskolan ger tips och recept för matlagning hemma. Det blir även reportage med olika producenter.

– Under alla 13 år som Passion för Mat genomförts har mässan varje år lockat mer än 10.000 besökare, men i likhet med alla event och mässor blir det inget arrangemang i år. Nu ser vi istället fram emot att arrangera Passion för Mat 2022, förklarar Lotta Hultén, grundare och mässansvarig för Passion för Mat.

Först ut i den digitala Köksskolan är Smaka på Västsverige och Lokal Meny. Här kommer flera mindre och lokala producenter av mat och dryck tillsammans med kockar att dela med sig av sitt kunnande. 

På den öppna scenen Köksskolan har besökarna på Passion för Mat under alla år också kunnat ta del av olika framträdanden och aktiviteter där bland annat kända kockar ger tips och inspiration om råvaror och matlagning.

– Under pandemi-året 2021 får Köksskolan istället digital synlighet. Vi satsar på en digital Köksskola i en fullutrustad köksstudio där vi spelar in program med kockar och producenter som inspirerar med tips och recept för matlagning hemma. Det blir även reportage hos olika producenter i deras egen vardag som exponeras på Instagram, Facebook och på mässans hemsida passionformat.se.


Leif Mannerström som medverkat på Passion för Mat och i Köksskolan sedan mässan startade är positiv till den digitala satsningen.

–  En digital Köksskola är absolut en fantastiskt bra idé för att fortsatt sprida matkunskap och matglädje, säger Leif Mannerström


Under pandemin har intresset för matlagning hemma ökat stort vilket också märks i dagligvaruhandelns omsättning och på försäljningen av kokböcker.

– Nu under pandemin har vi inte sedan 50-talet lagat lika mycket mat hemma, därför är vår digitala Köksskola och vår närvaro via sociala medier och vår hemsida under 2021 ett bra sätt att hålla kontakten med våra besökare och utställare, säger Lotta Hultén.


Passion för Mat tilldelades 2018 hedersutmärkelsen ”Pour le Mérite Gastronomique” av Sandahl Foundation som landets ledande matmässa.
Passion för Mat är en mässa och mötesplats med över 120 utställare av både producenter och importörer av mat och dryck. Bland mässans besökare finns även fackbesökare som här hittar nya produkter, nya producenter och som även kan ta del av konsumenternas intresse. Av: Annika Rådlund Källa och foto: Passion för mat
www.passionformat.se