Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ytterligare åtgärder för begränsad smittspridning

 
Ytterligare åtgärder för begränsad smittspridningEndast en gäst vid varje bord gäller på serveringsställen som inte har egen ingång. Ytterligare åtgärder för begränsad smittspridning kommer att träda i kraft från och med första mars. En av åtgärderna är att vid borden på serveringsställen i till exempel gallerior kommer endast en person att få sitta vid varje bord. Om serveringsstället inte har en egen ingång.

Folkhälsomyndigheten fattade den 26 februari följande beslut:

Från och med den 1 mars begränsas öppettiderna på serveringsställen och restauranger. Dessa kommer då att behöva stänga kl. 20.30. Det gäller oavsett om alkohol serveras eller inte. Verksamheterna kan dock fortsatt leverera mat för avhämtning.

För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett sällskap endast får uppgå till 1 person
, om inte serveringsstället kan nås genom egna entréer.

Ingen tävlingsverksamhet under elitnivå kommer att tillåtas. Undantaget för enstaka matcher för barn födda 2005 och senare tas bort.

Folkhälsomyndigheten för dialog med näringslivet om att ytterligare begränsa besöksantalet i butiker och gallerior samt om smittskyddsåtgärder på arbetsplatser. Folkhälsomyndigheten arbetar också med att skärpa reglerna för idrotten.Läs även: Nytt besked för begränsning av öppettider


Av: Annika Rådlund Källa: Folkhälsomyndigheten