Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar

 
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingarKvinnliga kockar som är intresserade av att tävla i matlagning kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar. Nyligen presenterade det kvinnliga kocknätverket TakeOver, tillsammans med Martin & Servera och Årets Kock, ett nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar. Mer än tjugo personer har redan anmält sig till den första coachingen.

- Att så många redan anmält sig till Martin & Serveras coachinginitiativ är väldigt kul att höra. Att stötta och dela med sig av kunskap är en nyckel både för att få fler kvinnor att tävla, men också för att driva gastronomin och hela branschen framåt, säger Andreas Stenberg, VD Årets Kock.

Inbjudan gick ut för några veckor sedan och intresset har visat sig vara stort. Tanken är att deltagarna i denna digitala coachning ska få med sig information, tips och inspiration från andra kockar som tävlat. Antalet anmälda till det första coachningstillfället den 15 mars är redan 21 personer.

Deltagarna kommer att coachas av rutinerade tävlingskockarna Jimmi Eriksson och Martin Moses, samt av representanter från Årets Kock, Martin & Servera och det kvinnliga kocknätverket TakeOver.

- Det är verkligen positivt att många vill veta mer. Om vi ska lyckas skapa en mer jämställd restaurangbransch behövs fler tjejer i tävlingsköken, säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör på Martin & Servera.

Av: Annika Rådlund Källa och foto:  Martin & Servera.