Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning
22 Feb 2021
Grand Hôtel har, utöver de vanliga städrutinerna, identifierat tio fokusområden på hotellrummen som ofta berörs och behöver mer frekvent djuprengöring. Utöver det finns det nya riktlinjer kring receptionen, publika utrymmen, restaurangerna, konferens- och festvåning, samt för de anställda. Riktlinjerna, som hotellet arbetat efter sedan våren 2020, innehåller ett flertal punkter och områden som rengörs och desinfekteras varje timme för att minimera risken för smittspridning.
GBAC STARTM Facility Accreditation visar att Grand Hôtel arbetar med dessa punkter för att säkerställa en ren, säker och hälsosam miljö för alla. Ackrediteringen ges till de anläggningar som uppfyller alla punkter som är satta för att uppfylla kraven som krävs. Rutinerna kring städning och hygien ska vara en viktig del av företagets identitet och prioriteras i alla led. Grand Hôtel tillhör nu en grupp av anläggningar över hela världen som städar och desinficerar enligt denna standard.
- Under hela Covid-19-pandemin har vi fokuserat på hur vi kan utveckla våra städrutiner på hotellet för att minimera smittspridningen. Vi har infört en rad nya rutiner för att hotellet ska vara en så säker miljö som möjligt för våra gäster men även för våra anställda. I det arbetet ingår det att vi städar hela hotellet kontinuerligt varje timme och att hotellrummen städas två gånger dagligen. Den här globala ackrediterin- gen är ett kvitto på att vårt arbete inom städning och hygien håller högsta internationella nivå, precis som hotellet ska göra inom alla områden. Det är exakt där vi ska vara, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.
Ackrediteringen ges ut av Global Biorisk Advisory Council (GBAC) som är en avdelning inom den globala städbranschföreningen ISSA.
Av: Annika Rådlund Foto: Magnus Mårding/Grand Hôtel
22 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans