Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning

 
Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städningGrand Hotel i Stockholm har som första hotell i Sverige blivit tilldelade en internationell ackreditering som kallas GBAC STAR Facility Accreditation.  Grand Hôtel i Stockholm har som första hotell i Sverige blivit tilldelade den internationella ackrediteringen GBAC STARTM Facility Accreditation för sina omfattande rutiner kring hygien och städning. Kvalitetssäkringen ska visa att hotellet arbetar aktivt för att utveckla städningen och minska smittspridningen av bland annat Covid-19.

Grand Hôtel har, utöver de vanliga städrutinerna, identifierat tio fokusområden på hotellrummen som ofta berörs och behöver mer frekvent djuprengöring. Utöver det finns det nya riktlinjer kring receptionen, publika utrymmen, restaurangerna, konferens- och festvåning, samt för de anställda. Riktlinjerna, som hotellet arbetat efter sedan våren 2020, innehåller ett flertal punkter och områden som rengörs och desinfekteras varje timme för att minimera risken för smittspridning.

GBAC STARTM Facility Accreditation visar att Grand Hôtel arbetar med dessa punkter för att säkerställa en ren, säker och hälsosam miljö för alla. Ackrediteringen ges till de anläggningar som uppfyller alla punkter som är satta för att uppfylla kraven som krävs. Rutinerna kring städning och hygien ska vara en viktig del av företagets identitet och prioriteras i alla led. Grand Hôtel tillhör nu en grupp av anläggningar över hela världen som städar och desinficerar enligt denna standard.

- Under hela Covid-19-pandemin har vi fokuserat på hur vi kan utveckla våra städrutiner på hotellet för att minimera smittspridningen. Vi har infört en rad nya rutiner för att hotellet ska vara en så säker miljö som möjligt för våra gäster men även för våra anställda. I det arbetet ingår det att vi städar hela hotellet kontinuerligt varje timme och att hotellrummen städas två gånger dagligen. Den här globala ackrediterin- gen är ett kvitto på att vårt arbete inom städning och hygien håller högsta internationella nivå, precis som hotellet ska göra inom alla områden. Det är exakt där vi ska vara, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.

Ackrediteringen ges ut av Global Biorisk Advisory Council (GBAC) som är en avdelning inom den globala städbranschföreningen ISSA.   


Av: Annika Rådlund Foto: Magnus Mårding/Grand Hôtel