Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hôtel har renoverat 19 rum i en helt ny stil

 
 • Rummen är inredda med moderna förtecken i skandinavisk stil.

  Rummen är inredda med moderna förtecken i skandinavisk stil.

 • – Alla hotellrum och sviter i Bolinderska Palatset har renoverats från grunden, berättar vd Pia Djupmark.

  – Alla hotellrum och sviter i Bolinderska Palatset har renoverats från grunden, berättar vd Pia Djupmark.

 • Starka färgval och mönster ska skapa en helt ny rumsupplevelse på Grand Hôtel.

  Starka färgval och mönster ska skapa en helt ny rumsupplevelse på Grand Hôtel.

 • Alla hotellrum och sviter och korridorer har smyckats med konst.

  Alla hotellrum och sviter och korridorer har smyckats med konst.

Föregående
Nästa
 
 Grand Hôtel i Stockholm har genomfört en större hotellrumsrenovering som nu står färdig. Hotellrummen andas Grand Hôtel men går i en helt ny stil som för tankarna till kontinenten och internationella residens. 

Den omfattande renoveringen innefattar totalt 19 rum och sviter i Bolinderska Palatset. De nya rummen och sviterna har alla genomgående färgstarka tapeter, ljusa träslag och en detaljrik inredning. 

På ett av våningsplanen finns det en möjlighet att koppla samman upp till fem hotellrum som tillsammans blir en större svit om cirka 200 kvadratmeter. Det finns också en möjlighet att stänga av ett helt våningsplan till en privat våning, vilket ger en unik rumslösning för olika typer av ändamål. Utöver de färdigställda rummen och sviterna i Bolinderska Palatset planeras det för två sviter i etage som står färdiga i mitten av mars.

- Vi är ett internationellt hotell som ständigt möter våra gästers högt ställda förväntningar. Det innebär bland annat att vi alltid måste uppdatera och förnya oss för att vara relevanta i samtiden. I ett sekelskifteshotell, som vi är, finns det alltid justeringar att göra. Under det senaste decenniet har vi arbetat aktivt med att uppdatera såväl rum och sviter som Vinterträdgården, restaurangerna och huvudbyggnadens fasad, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel Stockholm.

 Inredningen i de nya rummen sticker verkligen ut sett till övriga rum på hotellet. Stora delar av inredningen är närproducerad och kompletteras med noga utvalda komponenter från bland annat Sydeuropa och Indien. Väggarna pryds av fotokonst med blommotiv signerade konstnären Annelie Wikman, samt rutiga tejptavlor skapade av inredaren Susanne Josephson. 

- I det här projektet har jag försökt att återskapa det privatpalats som Bolinderska Palatset en gång var. Jag gillar att använda olika träslag och färgtoner i mina inredningar. För mig är det viktigt att det är lekfullt och inspirerande, förklarar Susanne Josephson.

Satsning  på ny teknik
Rummen är dessutom utrustade med det senaste inom toalett- och klädvårdsteknologi. I badrummen återfinns den omtalade duschtoaletten AquaClean ifrån Geberit och en av garderoberna i hörnsviten är utrustad med en steamer som både fräschar upp och stryker plaggen.

- När vi påbörjade arbetet med Bolinderska Palatset vände vi oss till Susanne Josephson med frågeställningen; hur skulle du inreda om du fick välja helt fritt? Den fria tanken har gett oss interiör som har stor spännvidd och som inte återfinns i våra andra rum, även om de nya rummen fortfarande andas Grand Hôtel. För oss är det viktigt att våra hotellrum håller en internationell nivå sett till både upplevelse och standard, samtidigt som vi gärna bevarar svenska element för den lokala anknytningen – och det är något som Susanne verkligen har lyckats med, säger Pia Djupmark.


Läs även:   Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Grand Hôtel