Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hästens öppnar Sleep spa

 
  • Nytt hotellkoncept med fokus på sömn där gästerna även får ett samtal med en sömnexpert.

    Nytt hotellkoncept med fokus på sömn där gästerna även får ett samtal med en sömnexpert.

  • Hästens Sleep Spa öppnar 1 maj 2021.

    Hästens Sleep Spa öppnar 1 maj 2021.

  • Både sängarna och filtarna har den kända blårutan.

    Både sängarna och filtarna har den kända blårutan.

Föregående
Nästa
 
I samband med World Sleep Day den 19 mars smygöppnas världens första Hästens Sleep Spa – ett hotellkoncept där gästerna får njuta av framförallt sömn. Femton rum är inredda för optimal sömn.  

I hjärtat av den historiska staden Coimbra i centrala Portugal, bjuder CBR Boutique Hotel in till ett helt nytt hotellkoncept i samarbete med svenska Hästens. Hotellet Hästens Sleep Spa erbjuder en total avslappning, och tillåter endast incheckade gäster att vistas på hotellet och dess hotellområde. Med ett helhetsfokus på sömn och en skräddarsydd vistelse får gästerna uppleva den sömnexpertis som gjort Hästens kända världen över.

– På Hästens Sleep Spa skapar vi en helt ny typ av upplevelse. Under sin vistelse kommer våra gäster att få möjligheten att uppleva den absoluta definitionen av en god natts sömn, genom Hästens exklusiva sängar och den unika miljö de presenteras i. De kommer få lära sig, och själva uppleva, hur sömnen bidrar till deras välmående. Vårt mål är att erbjuda gästerna världens bästa sömnupplevelse, som inte går att finna någon annanstans. Det är ett helt nytt koncept som sträcker sig långt bortom en vanlig hotellvistelse, säger Tiago Quaresma, styrelsemedlem i den grundande koncernen Grupo O Valor do Tempo.

Alla hotellets femton rum är unikt inredda, men varje upplevelse är centrerad kring den blårutiga sängen som står placerad mitt i rummet. Dessutom finns alla Hästens accessoarer och sängkläder tillgängliga, för att ge gästerna bästa tänkbara förutsättningar för en sömn i världsklass.

När gästerna checkat in får de ta del av Bed Talks, ett samtal med sömnexperten Dr. Edie Perry som bland annat går igenom hur nacken bör vara positionerad, val av huvudkudde och hur ländryggen bör stöttas – allt för att utbilda och guida gästerna till den ultimata sömnupplevelsen.

Hästens Sleep Spa ligger också direkt intill till det UNESCO-listade biblioteket Biblioteca Joanina. Med sina tusentals böcker och guldprydda barockinredning står det som huvudsaklig inspiration för hotellet. Utöver att gästerna erbjuds en guidad tur av det historiska biblioteket så är varje rum utsmyckat med 1200 handkarvade och guldpläterade marmorböcker. Böckerna – som tog 4 månader och 18 personer att skapa – har graverats med titlar från både portugisiska och internationella författare.

Hästens Sleep Spa öppnar officiellt den 1 maj 2021 och blir det första hotellet i sitt slag. Jan Ryde, Hästens vd och femte generationens ägare, säger att Hästens hoppas kunna utveckla konceptet ytterligare framöver.

– Med Hästens Sleep Spa vill vi, tillsammans med hotellet, få människor världen över att känna hur viktigt det är att låta kroppen få riktigt god sömn, genom bra förutsättningar och rätt medel. Hästens sömnexpertis är unik, och vi vill kunna erbjuda alla att få uppleva det sällsynt exceptionella med våra sängar. Det är det som gör detta hotellkoncept så fantastiskt, och vi hoppas att allt fler kommer få ta del av det under kommande år, då vi har förhoppningar om att öppna ytterligare hotell, säger Jan Ryde.

 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Hästens