Servera smårätter i äggkartong
30 Mar 2021
Äggkartonger kan komma till användning på fler än ett sätt, här vill Svenska Ägg tipsa om ett recept på klassisk gubbröra samt ett sätt som är "äggstra bra" att servera på. Lägg gärna muffinsformar i varje fack.
Tips: Fyll en äggkartong i valfri storlek med godsaker och förse dina gäster med varsin kartong att äta ur.
Recept på klassisk gubbröra (6 portioner)
3-4 hårdkokta ägg (kalla)
5-6 st. medelstora kokta potatisar (kalla)
150 gram anjovisfiléer
ca 3 msk gräslök (hackad)
ca 3 msk dill (finskuren)
1 ½ dl crème fraiche
3 msk majonnäs
Salt och peppar
Gör så här: Skala och hacka äggen. Tärna potatisen i småbitar. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint, hacka gräslök och dill. Blanda crème fraiche och majonnäs, vänd ner potatis, ägg och ansjovis. Smaka av med salt och peppar.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Ägg
30 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"