Årets Kock-vinnare kommer att servera mat från food truck
10 Sep 2020
–Vi vill göra Årets Kock mer publikt och tillgängligt för allmänheten genom att besöka olika städer och låta tidigare vinnare av Årets Kock servera take away luncher och middagar på en hög nivå men till ett förmånligt pris, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups.
Food trucken är ett samarbete mellan Årets Kocks ägare Arla och Spendrups och kommer under Årets Kock Veckan, den 11–17 september att åka ut på turné och besöka Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla måltider säljs till förmån för Bris, för att stötta det viktiga arbete de gör.
– Genom att vi tar ut foodtrucken på turné synliggör vi vårt engagemang i Årets Kock, samtidigt som vi får möjlighet att stötta en organisation som Bris. Det arbete de gör för barn och unga i vårt samhälle är otroligt viktigt, något som blivit ännu tydligare under pandemin, säger Fredrik Larm, event- och sponsorchef på Arla.
I food trucken kommer det att finnas en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror. Rätterna kommer att kosta 120 kronor, inklusive dryck, och de som sätter menyerna och lagar maten är tidigare vinnare av Årets Kock. Rätterna kommer att säljas som take away både under lunch- och middagsservering.
Turnéschema
Stockholm
Fredag 11 september, Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Norrmalmstorg
Lördag 12 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Odenplan
Torsdag 17 september, Tomas Diederichsen (Årets Kock 2011) – Norrmalmstorg
Malmö
Måndag 14 september, Peter J Skogström (Årets Kock 2006) – Stortorget
Göteborg
Tisdag 15 september, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Drottningtorget
Onsdag 16 september, Gustav Trägårdh (Årets Kock 2010) – Järntorget
Lunchservering 11:30 – 14:00 och middagsservering 17:00 – 20:00.
Om Årets Kock
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma.
Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock och Arla
10 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Nytt besked om begränsade öppettider för serveringsställen
Gäller från och med 1 mars
-
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar
Intresserade kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar
-
Succé för Icehotels livestreaming
"Det känns extra härligt att kunna sprida glädje i dessa tider"
-
Regeringen presenterar nya stödåtgärder
"Vi har ett fortsatt ansträngt läge, därför ökar vi takten genom flera nya stödåtgärder"
-
Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning
"I det arbetet ingår det att vi städar hela hotellet kontinuerligt varje timme och att hotellrummen städas två gånger dagligen"
-
Nytt hotell öppnar på Östermalm
Fastigheten har omvandlats till ett vackert boutiquehotell med känsla av en modern internationell stadsvilla
-
Ten Hotel öppnar i vår - redan finalist till arkitekturpris
"Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet"