Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets nyheter på Gröna Lund

 
  • Gröna Lund fortsätter med digitala matbeställningar även efter pandemin, berättar vd Magnus Widell.

    Gröna Lund fortsätter med digitala matbeställningar även efter pandemin, berättar vd Magnus Widell.

  • Uppvärmning på  tivoli Gröna Lund inför säsongsöppningen på söndag.

    Uppvärmning på tivoli Gröna Lund inför säsongsöppningen på söndag.

  • Det nya 5-kampsspelet Padel Game har tagits fram i samarbete med tennislegendaren Robin Söderling.

    Det nya 5-kampsspelet Padel Game har tagits fram i samarbete med tennislegendaren Robin Söderling.

Föregående
Nästa
 
Nu på söndag den 24 april öppnar Gröna Lund för säsongen. Nu när restriktionerna är borta så kommer både konserter och danskvällar tillbaka. Vissa tillfälliga lösningar som infördes under pandemin kommer att bli permanenta, ett exempel är att gästerna kan förboka sin mat digitalt för att slippa köa.

Några lösningar som infördes under pandemin har visat sig vara extra lyckade, en av dem är systemet där matgästerna kan förboka och beställa sin mat via nätet. Mat Online ligger under en speciell flik på Gröna Lunds hemsida och där kan gästerna se alla restauranger som finns inne på området, och även se hur lång väntetid det är på att få maten.

– Detta har gjort att det blir mindre tid gör att köa och mer åktid istället, förklarar vd Magnus Widell.

Med den storsatsning på fler restauranger, fler koncept och utbyggt matområde förra säsongen så ska det också innebära mindre trängsel. (Läs mer om restaurangerna här)

Det som också infördes på grund av de tidigare restriktionerna var att det är två pass per dag som gäller på entrén, för att det inte ska vara så många i parken samtidigt.

– Vi kommer även fortsätta att bara släppa in ett begränsat antal gäster per dag, eftersom det blir en mycket bättre upplevelse för våra besökare.
I år har det klassiska entrékortet, Gröna Kortet, blivit digitalt och heter istället Grönan Live-passet.

Konserter och dans
Sommaren 2022 blir en revansch för underhållningen, det kommer bjudas på över 50 konserter och 31 danskvällar denna säsong.

 –5-kampen får i år också ett helt nytt spel i form av den hetaste trenden just nu, padel! Det nya spelet Padel Game har tagits fram i samarbete med tennislegendaren Robin Söderlings RS Padel. 

Där ska man med padelrack och boll ska slå ner måltavlor på tid.

– Efter två år av pandemi känns det helt fantastiskt att äntligen kunna öppna helt utan restriktioner. Jag ser verkligen fram emot att få dra igång konsertverksamheten igen efter två års uppehåll, där The Hellacopters och Thundermother är först ut den 5 maj. Det är också många som ännu inte haft möjligheten att testa vår häftiga berg- och dalbana Monster som kom 2021, en attraktion i riktig världsklass, berättar Magnus Widell.

Text och foto: Annika Rådlund