Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurang Skeppsbron 10 öppnar i Gamla stan

 
 • Magnus Jonasson framför entrén till Skeppsbron 10 i Gamla stan.

  Magnus Jonasson framför entrén till Skeppsbron 10 i Gamla stan.

 • Erik Nilsson har ansvaret för cocktailbaren.

  Erik Nilsson har ansvaret för cocktailbaren.

 • Restaurangen som ligger i Sjöfartshuset har flera detaljer som påminner om svunna tider. En tavla visar bland annat hur området en gång sett ut.

  Restaurangen som ligger i Sjöfartshuset har flera detaljer som påminner om svunna tider. En tavla visar bland annat hur området en gång sett ut.

 • Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong.

  Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong.

 • Uppladdning i köket inför öppningen.

  Uppladdning i köket inför öppningen.

Föregående
Nästa
 
Nu öppnar den nya restaurangen Skeppsbron 10 i Sjöfartshuset i Gamla stan. I det gamla 1600-talshuset huserar nu flera namnkunniga kockar.

Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600- talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har nu totalrenoverats för den nya restaurangen med bibehållen charm. Bakom satsningen står krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris.


I köket på Skeppsbron 10 huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Christian Siberg är väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken. ¨

Menyn består av snacks och mellanrätter samt en fast meny. Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong som tillagas med både hög teknik och lekfullhet.

– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran, säger Lowe Karlsson som är krögare på Skeppsbron 10. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.


Vinkällaren på Skeppsbron 10 består främst av klassiska viner som väljs ut i nära samarbete med köket för att passa rätterna. ¨

Cocktailbaren leds av Erik Nilsson som framgångsrikt deltagit i internationella bartendertävlingar. Hans dryckeslista består av
kvalitetssprit samt innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.

Skeppsbron 10 kommer att ha öppet kvällstid tisdag - lördag. Restaurangen har 48 sittplatser samt ytterligare 12 platser på ett chefs table i köket. Längre fram planeras också några uteplatser, främst för de som vill ta en kopp eller ett glas, utanför entrén. Med en lite slutande gågata kan det bli fråga om en trall först.

 Av: Annika Rådlund