Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden av Liseberg

 
  • Hotell Heden i Göteborg köps upp av Ekman Hotels.

    Hotell Heden i Göteborg köps upp av Ekman Hotels.

  • Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden, tidigare ägt av Liseberg AB.

    Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden, tidigare ägt av Liseberg AB.

Föregående
Nästa
 
Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden, tidigare ägt av Liseberg. Driften överlåts den 1 juni 2022.

Hotell Liseberg Heden är ett personligt hotell mitt i centrala Göteborg. Hotellet är byggt kring tre innergårdar med 179 rum fördelade på två våningar. Hotellet har förutom rum även konferensmöjligheter och det är promenadavstånd till centrala Göteborg.

- Första gången jag gick in på Hotell Heden blev jag direkt kär i anläggningen. Vi är nu glada att hälsa hotellet välkommen till vår familj. Hotellet har drivits med samma värderingar och samma unika identitet som vi har på övriga hotell i kedjan, redan från start kändes det helt rätt, säger Patrik Ekman, VD Ekman Hotels.

Hotellfastigheten ägs sedan april 2021 av Higab.

- Våra fastigheter ska vara välkomnande för både göteborgare och besökare och vi tror att Ekman Hotels kan bygga upp en hotellverksamhet som bidrar till en attraktiv och levande stadsdel runt Heden, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.

Säljaren av hotellverksamheten, Liseberg AB, är också mycket nöjda med affären.

- Ekman Hotels känns som en spännande men samtidigt stabil köpare av verksamheten. Man har en tydlig vision av vad man vill göra och god kunskap och erfarenhet av att driva hotell och att skapa upplevelser. Det känns såklart i hjärtat att släppa taget om Heden, men vi känner att vi lämnar verksamheten i de bästa av händer, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Utöver Hotell Heden består Ekman Hotels av Hotell Charlottenberg, Hotell Årjäng, Hotell Alfred Nobel Karlskoga, Stadshotellet i Kristinehamn samt Hotell Stadsparken i Helsingborg. Ekman Hotels etablerades 2018, ägs och drivs av Patrik Ekman.

Driften av Hotell Heden överlåts per den 1 juni 2022. Rådgivare i transaktionen har varit Annordia.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ekman Hotels/Ekman Event