Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Då avgörs tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022

 
Då avgörs tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022I september avgörs tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022, tävlingsbidragen tas emot redan nu. Alla med en god GT på sin repertoar, är välkomna att skicka in sitt recept till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022. I år går finalen av stapeln under festliga former i Stockholm den 4:e september.

Nu gör drinktävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic comeback i sin ursprungliga form. Tävlingen arrangeras av Schweppes och går rätt och slätt ut på att hylla den klassiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna av en GT.

Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser. Juryn bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och Anna Spendrup dryckesprofil och sommelier, utser finalisterna. 

Under ett event i september samlas finalisterna för att blanda sina drinkar inför jury och publik. Ett tillfälle att smaka sig igenom startfältet och se när juryn fäller sin dom om vilka som lyckats bäst. Vinnarna får, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass i mixologi väntar. 
Det krävs såväl kreativitet som känsla för att sätta en unik prägel på den klassiska  Juryn bedömer recepten utefter smak, kreativitet och lojalitet till originalreceptet. Det sistnämnda kriteriet väger tyngst.

–Det gäller att komma med något som känns spännande och fräscht men som också bevarar karaktären av en klassisk GT. Vi letar efter intressanta kombinationer och läskande smaker och vill prisa de med passion för den ikoniska drinken, säger Pelle Tamleht.
Det går att skicka in recept fram till 22 maj.    

Samtliga finalister tävlar med Schweppes Selection som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Schweppes Selection finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.

Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime har en livfull smak. Touch av limezest lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin. 

Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.

Schweppes Selection Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
Tävlingen: drinkgeneratorn.se/sbgt