Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så ska Nordic Choice Hotels accelerera sitt hållbarhetsarbete

 
Så ska Nordic Choice Hotels accelerera sitt hållbarhetsarbeteHarald Bjugstad-Holm, hållbarhetsdirektör på Nordic Choice Hotels. Nordic Choice Hotels lanserar klimatfond för att accelerera sitt hållbarhetsarbete. I samband med lanseringen av fonden erbjuder Nordic Choice Hotels sina gäster att bidra genom att avsäga sig städning under sin vistelse på hotellen under konceptet Green Stay.

Fonden som lanseras i april är tänkt att finansiera utvecklingen av klimatvänliga lösningar för hotellindustrin med målet att skapa en grönare framtid. 
Att avstå städning ger en dubbelt positiv effekt, dels genom att gästen bidrar med pengar in i klimatfonden och dels genom att städningen i sig genererar miljöpåverkan. I snitt över Nordic Choice Hotels alla hotell genererar varje rum som städas 23 liter vatten, energiförbrukning på 1 kwh och 6 ml kemikalier, utöver klimatpåverkan från kemtvätt av lakan och handdukar. Genom att avsäga sig städning bidrar därför gästerna i två steg till en mer hållbar värld.

- Våra gäster vill resa och träffas även i framtiden. Det är därför vårt mål att se till att det kan göras på det mest klimatvänliga sätt som är möjligt. Vi vill driva transformationen mot en klimatneutral turistindustri och genom att göra vårt eget företag till ett grönare företag men också genom att investera i gröna lösningar för turistindustrin. Nu när vi lanserar vår klimatfond kan vi fortsätta driva hållbarhet inom besöksnäringen framåt, säger Harald Bjugstad-Holm, Hållbarhetsdirektör på Nordic Choice Hotels.

Green Stay kommer att lanseras
på kedjans hotell inom varumärkena Clarion Hotel, Quality Hotel och Clarion Collection Hotel i april. Inom Quality och Clarion Collection behöver gästen säga till för att få sitt rum städat och på Clarion behöver gästen frånsäga sig städning. I och med det skänker Nordic Choice Hotels en summa pengar till fonden som dels kommer att fungera som en grund för kommande klimatprojekt inom Nordic Choice Hotels och dels genom investeringar i företag som utvecklar hållbara lösningar för turistbranschen.

- Vi vill hjälpa våra gäster göra smarta och hållbara val när det kommer till miljö och hållbarhet. Vi vill leda vägen, vara en rebell och en utmanare i branschen och inte vänta på att EU kommer med nya klimat-tilltag, vi vill istället driva utvecklingen av dessa. Lanseringen av en klimatfond och fortsatt fokus på hållbarhet är helt rätt för oss, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer på Nordic Choice Hotels.

En tydlig trend och standard i branschen efter pandemin är att gästen själv får välja hur ofta man vill ha sitt rum städat. På Nordic Choice Hotels vill man anpassa sig efter gästens behov och genom det göra en bra sak och bidra till vår resa mot ett mer klimatvänligt företag.

Inom sitt hållbarhetsarbete har Nordic Choice Hotels bland annat tidigare i år sparat in drygt 1750 ton CO2 genom att uppdatera hela sin datorpark till Googles Operativsystem istället för Windows och därmed förlänga livslängden på datorerna.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Choice Hotels