Nu tävlar Sebastian Gibrand för Sverige!
15 Okt 2020
Bilden är tagen 09:20 i morse, och det syns tydligt vad taggad Sebastian Gibrand och commis Jakob Persson är. Klockan 14:55 i eftermiddag ska allt vara serverat och klart. Huvudråvarorna som de tilldelats är vaktel och estisk havskatt. På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlanden tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik till 14 personer vardera.
I morgon fredag klockan 17 vet vi om Sverige står på prispallen.
Tävlingen äger rum i Tallinn under två dagar, 15-16 oktober. Den europeiska uttagningen, som var planerad till maj, flyttades fram på grund av den rådande situationen kring pandemin med resor och större folksamlingar. Under sommaren har det varit hårdträning för Sebastian Gibrand och Team Sweden.
Sedan silvermedaljen i världsfinalen 2019 har Sebastian Gibrand hunnit vinna Kockarnas Kamp och genomfört det hedersfulla uppdraget som ansvarig kock för Nobelbanketten i Stockholms Stadshus. Men det stora målet sedan flera år tillbaka är att få representera Sverige i Bocuse d’Or. Nu har han tagit sig an uppgiften för andra gången med endast guld i sikte. Ett guld som vunnits en gång tidigare av en svensk, det var 1997 med Mathias Dahlgren.
Den stora världsfinalen i Bocuse d’Or som alltid äger rum i Lyon planeras att gå av stapeln i januari 2021.
15 Okt 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"