Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dagvattentak på Stordalens nya nollenergihotell

 
  • Nollenergihotellet ska stå klart i början av 2021.

    Nollenergihotellet ska stå klart i början av 2021.

  • Fastigheten planeras producera mer el än det kommer att förbruka.

    Fastigheten planeras producera mer el än det kommer att förbruka.

Föregående
Nästa
 
Skandinaviens första nollenergihotell byggs i Arenastaden i Solna och det kommer att ha ett dagvattenhanterande tak utan vegetation. Genom geoenergi och solceller ska fastigheten producera mer el än det förbrukar.

Det nya hotellet ska stå klart under det första kvartalet 2021 och det blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel. Det kommer attt ha 336 rum, 88 lägenheter för långtidsboende samt Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor. 

Eftersom det är ett nollenergihotell så har stort fokus lagts vid både energispar och energiproduktion. Fastigheten ska genom 24 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvm solceller på fasaden och taket producera mer energi än förväntad förbrukning

Det är Urbangreen har fått uppdraget att som underentreprenör bygga det dagvattenhanterande taket på nollenergihotellet och de har utvecklat en ny, unik taklösning för projektet. 
Urbangreens uppdrag utförs under det fjärde kvartalet 2020 och uppgår till ett ordervärde av ca 700 000 kronor.

För att kunna nyttja hela takets yta till solpaneler och samtidigt följa Solna stads krav vad gäller dagvattenhantering för nyproduktion har de för projektet skapat en ny, unik taklösning utan vegetation för att kunna fördröja dagvattnet i enlighet med regelverken.

- Även om vi är experter på gröna tak och dagvattenhantering så vill och kan vi samverka med solpaneler och andra hållbara bygglösningar. Genom att ha en nära dialog med nytänkande byggbolag och fastighetsägare kan vi utvecklas tillsammans med dem och deras projekt. Vår nya produkt Dagvattentaket, som vi bygger på Nationalarenan 3, är ett exempel på detta, säger Therese Lundstedt, vd på Urbangreen.Urbangreen är ett svenskt bolag inom greentech med kunskap inom gröna lösningar i stadsmiljö.
De arbetar bland annat med hållbara vattenväxtsystem, gröna tak och biotopväggar.


Av: Annika Rådlund Källa: Urbangreen Illustration: Fabege