Emma Shields öppnar pop up i Teatern
14 Okt 2020

Teatern i Ringen centrum
har de senaste åren etablerat sig som en självklar plats för mat, dryck och
umgänge för södermalmsbor och besökare. Mellan den 19 oktober och 15 november
får den populära matscenen besök av ytterligare ett spännande matkoncept när
Emma Shields öppnar upp sin pop up Folk by Emma Shields. På menyn kommer
vi bland annat att se klassiker som kroppkakor och ostkaka i en modern
tappning, rätter som inte typiskt förknippas med snabbmat.
- Min ambition är att servera lyxig snabbmat med en nordisk grund som är tillgänglig för alla. Teatern är ett spännande format som passar bra för detta eftersom det ger mig chansen att möta en bred publik med ett stort matintresse. Det skiljer sig mycket från det jag brukar göra och det ska bli väldigt kul att prova, säger Emma Shields.
30-åriga Emma Shields har en imponerande karriär med bakgrund från flera berömda Stockholmskrogar som Djuret, Oaxen krog, Restaurang Volt, Omakase köttslöjd och nu senast Flickan, där hon var kökschef. Emma har dessutom varit finalist i Årets Kock, utsetts till White Guides ”Rising Star” 2018 och kommit på en andraplats i den senaste säsongen av TV4:s ”Kockarnas kamp”. Idag driver hon det egna bolaget By Emma Shields AB, där hon bland annat gör privata middagar, företagsevent, konsultuppdrag och gästspel.
– Vi känner oss både stolta och glada över att få välkomna en stigande stjärna som Emma Shields till Teatern. Kombinationen lyx och tillgänglighet passar perfekt och jag tror att hennes mat kommer att bli ett väldigt uppskattat inslag under de kommande veckorna, säger Anders Salomonsson, centrumchef för Ringen.
Folk by Emma Shields serverar lunch och middag och har öppet alla veckans dagar fram till den 15 november. Antalet måltider som serveras är begränsat till 250 per dag och kan inte förbokas.
- Jag utgår från klassiska smaker men med överraskande inslag för att väcka nyfikenhet hos mina gäster. Det absolut viktigaste är att det ska smaka väldigt gott, säger Emma.
- Min ambition är att servera lyxig snabbmat med en nordisk grund som är tillgänglig för alla. Teatern är ett spännande format som passar bra för detta eftersom det ger mig chansen att möta en bred publik med ett stort matintresse. Det skiljer sig mycket från det jag brukar göra och det ska bli väldigt kul att prova, säger Emma Shields.
30-åriga Emma Shields har en imponerande karriär med bakgrund från flera berömda Stockholmskrogar som Djuret, Oaxen krog, Restaurang Volt, Omakase köttslöjd och nu senast Flickan, där hon var kökschef. Emma har dessutom varit finalist i Årets Kock, utsetts till White Guides ”Rising Star” 2018 och kommit på en andraplats i den senaste säsongen av TV4:s ”Kockarnas kamp”. Idag driver hon det egna bolaget By Emma Shields AB, där hon bland annat gör privata middagar, företagsevent, konsultuppdrag och gästspel.
– Vi känner oss både stolta och glada över att få välkomna en stigande stjärna som Emma Shields till Teatern. Kombinationen lyx och tillgänglighet passar perfekt och jag tror att hennes mat kommer att bli ett väldigt uppskattat inslag under de kommande veckorna, säger Anders Salomonsson, centrumchef för Ringen.
Folk by Emma Shields serverar lunch och middag och har öppet alla veckans dagar fram till den 15 november. Antalet måltider som serveras är begränsat till 250 per dag och kan inte förbokas.
- Jag utgår från klassiska smaker men med överraskande inslag för att väcka nyfikenhet hos mina gäster. Det absolut viktigaste är att det ska smaka väldigt gott, säger Emma.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: AMF
14 Okt 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Så mycket ökade logiintäkterna i sommar
"Sverige som turistland har verkligen levererat i sommar"
-
Drinkrecept: Apple tree av barchefen på Grand Hotel Saltsjöbaden
Drinken serveras i ett kylt coupeglas för att ge känslan av en äppelblomma som precis öppnat upp.
-
Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out West
Satsar på festivalmat utöver det vanliga
-
Ramundberget arrangerar gratis matlagningskurs för ungdomar
"Vi gör detta av flera skäl"
-
Scandic Ariadne totalrenoveras
Bygger relaxavdelning och skybar på sjuttonde våningen
-
Konkursvåg väntas inom flera branscher i höst
"Konkurser ligger på rekordlåga nivåer nu men förväntas öka under hösten"
-
Nytt samarbete för att återvinna textilier från hotell- och restaurangbranschen
"Processen kombinerar avfallet med skogsråvara"