Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Brasseriegruppen relanserar kvarterskrogen Zink Grill på ny adress och med nytt namn

 
  • Bröderna Daniel och Filip Güven på nyöppnade Gastrotek Zink.

    Bröderna Daniel och Filip Güven på nyöppnade Gastrotek Zink.

  • Matinspirationen är hämtad från bland annat Provance och Toscana.

    Matinspirationen är hämtad från bland annat Provance och Toscana.

  • Köttet exponeras vid det öppna köket.

    Köttet exponeras vid det öppna köket.

Föregående
Nästa
 
Brasseriegruppen har nu i slutet av oktober öppnat kvarterskrogen Gastrotek Zink centralt belägen på GrevTuregatan 20 i ett av Stockholms mest restaurangtäta områden. Restaurangen är en hyllning  restaurang Zink Grill som stängde 2017.

Känslan och stämningen gör sig påmind från Zink Grill som låg på Biblioteksgatan men inspirationen bakom Gastrotek Zink är hämtad från San Fransiscos kust, Toscana och Provance. Säsongsbetonade råvaror är i fokus och man vil skapa en levande mötesplatsför gästen som bor och rör sig i området. 

Restaurangen erbjuder gästen en flexibel meny som passar stadsbon, från 07 på morgonen till 01 på kvällen under veckans alla dagar.

- När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhörtstolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny. Grundkonceptet med grillen i centrum är kvar men vi har uppdaterat menyn med nya smaker med inspiration från landskapet Baskien i Spanien, Toscana i Italien, Provence iFrankrike till kusterna runt San Francisco. Menyerna komponeras efter säsong, tillgång och humör ochdär vi skapar fantastiska rätter med olika tekniker, berättar Filip Güven, grundare och VD för Brasseriegruppen .

Inspirationen till den nya restaurangen är hämtad från gamla tiders experter, som bagare och slaktare, där verksamheten är uppenbar genom att råvaran exponeras och därmed utgör lokalens karaktär. Vid det öppna köket hänger köttstycken på rad bakom en glasvägg.
Tengbom som har inrett restaurangen har fångat upp  känslan i iinredningen. Det finns specialritade hyllor, kabinett och skåp där allt från konserver och torkade örter exponeras. Stationsklockan som satt på väggen på Zink Grill har följt med, men den kända baren som var klädd i zink har inte följt med till Gastrotek Zink. Däremot har man klätt toppen på den  nya baren i just zink.Text och foto: Annika Rådlund
Brasseriegruppen

Restauranggrupper och ägs och drivs av bröderna Filip & Daniel Güven, Inom koncernen ingår Gastrotek Zink, Café Milano, II Tempo, Prinsen, Trattorian/Orangeriet/La Cucina/Pontonen, Villa Godthem, East & kommande nyheten på Biblioteksgatan 6-8 (Fd Wienercaféet). Dessutom ingår Vigårda inom Brasseriegruppens koncern. Totalt har gruppen idag närmare 400 anställda och omsatte 320 miljoner 2018 (Vigårda förvärvades 2019).