Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny pop up-restaurang på Kolmården under Halloween

 
Ny pop up-restaurang på Kolmården under HalloweenPop up-restaurangen Pumpkin & Pancakes kommer att servera rykande het pumpasoppa och pannkakor. Den 26 oktober slår Kolmården upp sina portar för sitt åttonde Halloweenfirande och i år satsas det mer än någonsin på nya Halloweenupplevelser. Bland satsar anläggningen på en pop up - restaurang.

Den nya restaurangen, som fått namnet Pumpkin & Pancakes, som kommer att servera just det - rykande het pumpasoppa och pannkakor. 
– Nu när vi öppnar inför vårt åttonde Halloweenfirande ville vi bjuda våra gäster på en större upplevelse. Därför har vi tre nya föreställningar i år, ett nytt skräckhus, en ny restaurang och fler tematiserade områden i parken. Det ska finnas något för hela familjen oavsett hur modig man är, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Bland annat kommer det nya skräckhuset ”Hospitalet”, barnen får träffa Bamse och hans vänner i den helt nya föreställningen ”Bamse och den stora maskeradtävlingen” och pumpavärlden ”Pumpania” har vuxit fram.

 I den nya UV-tunneln får barnen ansiktsmålning med UV-färg och längst med Spökstigen ska barnen leta efter snälla, men lite läskiga spöken. 

För de som vill övernatta på hotellet har man skapat ett paket som heter Halloweenpaketet, med det får besökaren två dagars entré till Halloween på Kolmården, en övernattning på nyrenoverade Vildmarkshotellet inklusive frukostbuffé samt tillgång till bad, spa, gym, lekrum, barnbio och parkering.


Matupplevelser 

Nyhet! Pumpin & Pancakes – Ny pop-up-restaurang där det serveras rykande pumpasoppa och läckra pannkakor.
Restaurang Safari – Inomhusrestaurang med ett varierat utbud som passar hela familjen.
Nyhet! Food court Kråkborgen – grilla korv och marshmallows.
Farmors kök – Farmors egna köttbullar och ekologiska pannkakor.
Nham-Nham – Pizzamackor.
Pingos Café – Munkar, glass och riktigt gott kaffe.
Fish’n’Chips – Fish’n’chips.
Mexican Corner Marine World – Nachomenyer och svalkande drycker.
Street Food – Lättare rätter, fika och smörgåsar.
Vargens korv
 – Korv med bröd, glass och fika.
Reef Burgers – Hamburgare, nuggets och pommes frites.
Key West Café – Slush, fika, öl och vin.
Coca-Cola Store – Svalkande drycker och coola (cola) prylar.


Halloweenaktiviteter  
Nyhet! Hospitalet –  Vågar du skriva in dig där?
Nyhet! Pumpania – En helt ny pumpavärld byggs upp kring området vid Kulmården. 
Nyhet! Spökstigen – Följ stigen in i skogen och leta efter rysmysiga spöken och vänliga väsen.
UV-tunneln – I den här tunneln kryllar det av lysande spindlar. Här kan även små Halloweenbesökare få lysa med ansiktsmålning med UV-färg.


Halloween på Kolmården öppnar helgen den 26-27 oktober och håller sedan öppet 30 oktober-3 november.

Destination Kolmården består av Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Vildmarkshotellet är ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Destination Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande koncern inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kolmården