Matleveranstjänsten Wolt lanseras i Täby
22 Okt 2019
Wolt finns sedan tidigare i åtta svenska städer; Stockholm, Norrköping, Västerås, Eskilstuna, Linköping, Gävle, Sundsvall och Örebro.
– Det känns väldigt kul att öppna upp vår verksamhet i Täby. Det är många som har efterfrågat vår tjänst i området och det gör oss glada att vi äntligen kan öppna upp för Täby med omnejd, säger Carl Zetterqvist, Sverigechef för Wolt.
Vid lanseringen kan kunderna beställa mat från totalt 20 välbekanta restauranger i Täby, inklusive de allra flesta restauranger i Täby Centrum. Utbudet kommer att öka allt eftersom - precis som vid Wolts tidigare lanseringar. Leveranstiden av maten är cirka 35 minuter och man kommer att kunna beställa mat till stora delar av Täby kommun inklusive Enebyberg i Danderyds kommun.
– En bra, varierad och relevant restaurangportfölj är helt avgörande för oss och vi vill att alla kunder ska hitta något gott att äta oavsett diet eller smakpreferenser. Vi samarbetar med en noga utvald grupp av partnerrestauranger, för att säkerställa en hög kvalitet på maten och ge kunden den bästa matupplevelsen, säger Carl Zetterqvist.
De som vill använda tjänsten kan göra det i Wolt-appen eller via webben wolt.com. Betalningen sker automatiskt vid beställningen och sedan kan beställaren följa ordern i realtid; från det att restaurangen påbörjar tillagningen av maten, till den tidpunkt då kunden mottar leveransen vid den angivna adressen.
Wolt i Täby lanseras måndag 21 oktober, klockan 11.00.
Öppettiderna är: Alla dagar i veckan 11.00 - 21.00
Wolt etablerades 2014 i Finland, men efter en snabb expansion finns företaget nu i 19 länder. Bolaget har idag 3,000,000+ registrerade användare och samarbetar med över 6,000 restauranger. Wolt har sedan starten belönats med flera utmärkelser, såsom Apple Editors’ Choice Winner och “Hottest Startup in Europe” av Wired. Under 2017 blev företaget nominerat till årets Food Tech-bolag vid Nordic Startup Awards. Bland bolagets investerare märks EQT Ventures och Skype-grundaren Niklas Zennström.
22 Okt 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"