Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tre krogar ordnar gemensam torgfest

 
Tre krogar ordnar gemensam torgfestTeatergrillen, Frippe och Chez Jolie arrangerar en gemensam torgfest i Stockholm. De tre krogarna Teatergrillen, Frippe och Chez Jolie huserar i varsitt hörn av korsningen Ingmar Bergmans gata/Nybrogatan i Stockholm, och den 1 juni gör krogarna gemensam sak för att fira in sommaren med en stor torgfest. 

Under hela dagen ska torget fyllasmed mat och dryck, fest och musik och krogarna avslöjar att de planerar en hel del överraskningar.  Redan vid lunchtid drar festligheterna igång för att sedan hålla på fram tills att solen börjar sänka sig. Torget ska fyllas av musik, både från inbjuden DJ och även live från Rhythm ’n ’Blues-bandet The Beeters. Det kommer även finnas en Negronifontän, glass- och popcornvagn och en tombola där det kommer  lottas ut priser.

Alla tre köken ska servera sommarmat och briljera med sina egna favoriter. Det innebär bland annat rotisserie, ostron, grillat, Pata Negra skuret direkt från benet och paella tillagad över öppen eld. Till det erbjuds Champagne, cocktails, vin och öl.

– När vi tog över Frippe i höstas var en av mina första tankar att jag ville bli kompis med Teatergrillen och Chez Jolie och väcka liv i torget. Vi har verkligen funnit varandra och jag både tror och hoppas att det här är början på en lång rad härliga aktiveringar av vårt gemensamma torg. Jag ser fram emot att leva ut min dröm och tillaga en stor paella överöppen eld mitt på torget, säger Mattias Svensson på Frippe.

Torgfesten kommer vara öppen för alla och äg rum den 1 juni mellan klockan 13–20 i korsningen Ingmar Bergmans gata/Nybrogatan i Stockholm.

Tre restauranger - tre olika matkoncept
Teatergrillen öppnade som en systerkrog till Riche år 1945 av Tore Wretman. Teatergrillen arbetar med exklusiva råvaror som tillagas i klassisk stil med franska influenser, men i en nytänkande anda.

–Jag är så glad i våra grannar, Chez Jolie och Frippe. Tillsammans med Teatergrillen skapar vi en gyllene triangel - det vill vi fira! Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt än en generös och rolig torgfest fylld med musik, god mat, kall dryck och härliga människor - endag utomhus på ett levande torg i en underbar stad. Alla är välkomna, säger BjörnWahlund, restaurangchef på Teatergrillen.

Chez Jolie är en fransk bistro grundad av krögaren Mikael Einarsson. Maten är inspireradav mötet mellan det franska lantliga köket och lyxiga storstadsbistros, med en gedigenvinlista där fokus är på högkvalitativa franska viner.

–En gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger är en tradition brukar man säga. Även om det är första året vi tre gör det här tillsammans så ser vi det redan som envana. Vi ser fram emot att göra detta till en årlig tradition där vi inviger sommarsäsongen med en gemensam torgfest dit alla är välkomna, säger Mikael Einarsson på Chez Jolie.

Frippe är Dramatens bakficka - en matbar för alla som drömmer om medelhavet. Menyn består huvudsakligen av små och stora rätter från Spanien men även Italien och Frankrikefår vara med på ett hörn. Den nya satsningen är ett samarbete mellan Häxangruppen och Burgsvik Group som sedan tidigare också ansvarar för all mat och dryck på Dramaten.Av: Annika Rådlund