Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn

 
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namnDiplomat Collections senaste tillskott Villa Dahlia öppnar i höst. Nu lanseras Diplomat Collection, ett gemensamt namn  för familjerna Malmströms och Cappelens boutiquehotell belägna i centrala Stockholm. Samtidigt öppnar även bokningen till det nya hotellet Villa Dahlia.

Diplomat Collection ägs av fjärde generationen Malmström som sedan 1930-talet ägt och drivit sammanlagt nio hotell, både i Sverige och internationellt. Med över 90 års erfarenhet och passion av att skapa minnesvärda hotellupplevelser, har familjen Malmström blivit en av de ledande aktörerna inom Sveriges turism och besöksnäring. Under 1960-talet grundade Sune Malmström det ikoniska Hotel Diplomat på Strandvägen och 2021 slog Villa Dagmar upp portarna på Nybrogatan. Under hösten 2024 öppnar det senaste tillskottet Villa Dahlia, som bjuder in till ett kurerat Milanoinspirerat hem med historiska detaljer vid Tegnérlunden i Vasastan. För de som vill besöka hotellet är det möjligt att boka sin vistelse redan nu och besöka Villa Dahlias officiella hemsida. 

– Diplomat Collection förenar våra hotell under ett gemensamt namn, vilket på sikt är bra för vår växande organisation och verksamheter. Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury – kurerade hem och samtida mötesplatser för unika och minnesvärda vistelser, säger Anna Cappelen delägare Diplomat Collection.

Hotellkoncernen grundar sig i familjens historia och arv från farföräldrarnas hem i Båstad, Villa Dagmar, som hämtat inspiration från det italienska palatset Villa d’Este och dess vackra park. Diplomat Collection ska genomsyras av ett stort engagemang inom hållbarhet, i allt från inredning och materialval till hotellens dagliga drift. 

– Nu är bokningen för Diplomat Collections senaste tillskott, Villa Dahlia, öppen och vi ser med spänning fram emot hösten. Med Diplomat Collection erbjuds våra gäster och besökare en enhetlig plattform som förenklar den dagliga driften och gör det enkelt som besökare att ta del av hela vårt serviceutbud, säger Sune M Malmström, delägare Diplomat Collection.
Av: Annika Rådlund Foto: Diplomat Collection