Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
1 Maj 2024
Många smaker gör förstås måltiden godare och i det libanesiska köket finns många smaker som passar perfekt till grillat. Här delar kocken Mattias Larsson med sig av fyra goda tillbehör som ger det lilla extra till grillbordet. Med Myntabulgur, Syrad rödlöksallad, Paprikahummus och Vitlöksyoghurt har man både det lite syrliga, svala och mättande tillbehören som förhöjer smakerna av den redan välkryddade kycklingen.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
Du behöver:-
1 förpackning Lönneberga Grillmix (á 620g)
4 libabröd
Recept Myntabulgur
- 2 dl bulgur
- 3 msk pressad citronsaft-
2 msk olivolja
- 1 dl hackad mynta-
salt
Så här gör du Myntabulgur:
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna och blanda medcitronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.
Recept syrad rödlöksallad
- 1 rödlök
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk hackad persilja
- salt
Så här gör du Syrad rödlöksallad:
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.
Recept Vitlöksyoghurt
- 1 vitlöksklyfta-
2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk hackad persilja
- salt
Så här gör du Vitlöksyoghurt:Riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.
Recept Paprikahummus
- 1-2 vitlöksklyftor
- 500 g kokta kikärtor
- ½ dl tahini (sesampasta)
- 200 g rostad paprika på burk
- ½ dl pressad citronsaft
- ½ dl olivolja
-salt
Så här gör du Paprikahummus: Riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.
Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.
Servering: servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.
1 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"