Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

TAK öppnar även i Olso

 
TAK öppnar även i OlsoFrida Ronge och Petter Stordalen på TAK i Oslo som öppnar nästa höst. Kocken Frida Ronge fick stående ovationer när TAK Stockholm öppnade i Stockholm 2017. Restaurangen, som ligger på taket vid hotellet At Six och Hobo vid Brunkebergstorg i Stockholm, gjorde att många hittade till en bortglömd del av staden. Nu tas konceptet vidare till Oslo.

I och med takprojektet Urban Escape i Stockholm så öppnades flera takytor upp 2017 och TAK blev en jättesuccé. Konceptet är ett resultat av kocken Frida Ronges stora fascination för det japanska köket. Hon har specialiserat sig på att kombinera traditionell nordisk mat med tusenåriga japanska tekniker. 

- Jag är stolt över att kunna kalla mig Fridas första fan. Det första uppdraget hon fick av mig var att göra sushibaren på Post Hotel i Göteborg. Jag visste att hon skulle skapa magi om hon fick fria tyglar på Brunkebergstorgs roof top-restaurang i Stockholm. På TAK lyckas hon kombinera en premiumupplevelse på tallriken kombinerat med en informell stämning runt borden, säger Petter Stordalen, grundare och ägare av Nordic Choice Hotels.

Nästa höst öppnar hans nya lyxhotell Somerro i Oslo, och då kommer en systerrestaurang till Tak att öppna där och Frida Ronge kommer att fördela sin tid över båda restaurangerna.
– Jag ser fram emot att fler får smaka på TAK Oslo.

Frida Ronge fram emot att hitta unika norska ingredienser och presentera dem på ett sätt som både kommer att överraska.
Restaurangen är det som tidigare var Frogners tak och den har 360-graders utsikt över staden, fjorden och landsbygden.

–Jag är oerhört lyckligt lottad som får gå på en skattjakt i matlandet Norge, med smak av fjordar och berg. Brunost och tørrfisk är superexotiska för mig, men jag älskar också norska skaldjur, lokala ostar och närodlade grönsaker. Nu ser jag fram emot att träffa alla de som också brinner för bra råvaror som produceras i samklang med naturen, säger Frida Ronge.

Kvarteret heter Sommerro, och det är en av Oslos äldsta och mest anrika stadsdelar. Restaurangen rymmer 100 gäster inne. På takterrassen utanför kommer det finnas en grill, cocktailbare, året runt-bastu och pool. Hela byggnaden kommer att husera hotell, restauranger och mötesplatser, en biograf, konsert- och kulturscener, samt ett nyrenoverat Vestkantbadet utökat med ett större gym och SPA.

–På en så spektakulär plats är det lätt att skapa en turistattraktion. Tillsammans med Fridas kulinariska expertis, i kombination med den helt unika kontext som Sommerro står för, kommer TAK få ny luft under vingarna. Detta tar oss till en ny nivå som definitivt kommer att smitta av sig till TAK Stockholm, säger Henrik Jakobsen VD Hobo Hotel & TAK Stockholm.

Hela kvarteret Sommerro House med TAK-restaurangen öppnar 1 september 2022.

Av: Annika Rådlund Foto: Nordic Hotels & ResortsNordic Hotels & Resorts samlar unika varumärken under ett paraply. Från augusti 2019 är ingår  33 drifts- och medlemsägda hotell, och en restaurang.  Gemensamt för alla våra hotell är att de ska ge extraordinära hotellupplevelser.