Stockholmshotellet satsar på karibisk mat
4 Mar 2020
Hobo Hotel har nu invigt stans nya matupplevelse med Restaurangen XO. Den nyvärvade kocken Kristian Smith har ett passionerat förhållande till hur han tänker och skapar mat. Inspirationen kommer från hans egna ursprung med en jamaicansk pappa och svensk mamma kombinerat med en uppväxt i London. På vägen har hans erfarenheter och mod vågat utmana och utveckla tekniker och smakkombinationer som har tagit honom till det materbjudande som han idag har skapat för Hobo. Med det nya konceptet vill Kristian höja ribban och öppna upp folks sinnen när det kommer till street food och samtidigt bjuda Stockholm på en ny smakpalett.
Menyn kommer att vara föränderlig med inspiration från världens alla hörn, men med ett extra starkt fokus på det jamaicanska köket.
– Jag vill få så många som möjligt att upptäcka världen genom min matlagning. Att få sätta det jamaicanska köket i ett restaurangkoncept är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har inte hållit tillbaka när det kommer till smak, kryddor och ursprung, men jag har förfinat många av de rätter som tidigare endast serverats ur till exempel en food truck eller en jerk hut längs vägrenen. Samtidigt kommer de som ätit genuin jamaicansk mat att känna sig hemma, förklarar han.
Maten har fått mycket omtanke och kommer att serveras opretentiöst med långkok och fermenteringar som får dela plats i olika bowls och grytor som delas av flera. På menyn finns allt från Jamaican Jerk till Beef Patties och Roti. Det är inte bara vad som kommer att serveras utan även hur, som han menar skapar ett signum för Hobos nya erbjudande.
– Vi går från att servera traditionsenlig frukost, lunch och middag till att sömlöst servera mat och dryck från klockan 07.00 till sent. Idag äter man när man är hungrig och på det sätt som passar in i ens schema vilket kan vara stående, sittande vid sitt skrivbord eller på språng, säger Lotta Brattin, General Manager, Hobo Hotel.
Det nya matkonceptet på Hobo Hotel öppnar den 2 mars. Det finns 21 bokningsbara bord och alltid några platser för walk-ins. Restaurangen har också genomgått ett ansiktslyft där man har skapat en innergårdskänsla med långbänkar, växtlighet och ljus som passar bra när många skall dela mat.
4 Mar 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: