Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stars du Nord - ny gastronomisk festival Stockholm

 
  • - Vi behöver alla ta vårt ansvar och bidra till en bättre och hållbar gastronomisk framtid, säger Anton Bjuhr och Jacob Holmstrom från Gastrologik.

    - Vi behöver alla ta vårt ansvar och bidra till en bättre och hållbar gastronomisk framtid, säger Anton Bjuhr och Jacob Holmstrom från Gastrologik.

  • Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept. Foto: Fredrik Hessman

    Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept. Foto: Fredrik Hessman

Föregående
Nästa
 
I oktober kommer gastronomifestivaen Stars du Nord att arrangers i Stockholm för första gången. En festival som ska samla några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Målet är att lyfta den nordiska matmodellen i hela världen.

Stars du Nord är en gastronomifestival som kommer att arrangeras årligen i ett av de nordiska länderna. Den första upplagan går av stapeln i Stockholm i oktober 2021. Under tre dagar samlas Nordens främsta stjärnkockar, vinmakare och foodtech-bolag med målsättningen att marknadsföra det nordiska köket och den nordiska matmodellen som världsledande inom hållbarhet.

– Vi behöver alla ta vårt ansvar och bidra till en bättre och hållbar gastronomisk framtid. Att respektera råvaror och dess ursprung – en logisk gastronomi har från dag ett varit en del av vår filosofi på Gastrologik. Ett initiativ som Stars du Nord tas såklart emot med öppna armar. Tillsammans gör vi skillnad och det är av största vikt att vi i Norden står enade för att fantastisk mat och dryck kan och bör göras med respekt för vår framtid, säger Anton Bjuhr, stjärnkrögare på restaurang Gastrologik.

Under tre dagar, 25-27:e oktober, arrangeras digitala think tanks, master classes, test labs och pop up-poddar med inbjudna matprofiler, kockar, vinmakare och foodtech-bolag från hela Norden. Initiativtagaren till projektet är fine dining-byrån Swede Concept. Festivalens ändamål är att vidareutveckla och marknadsföra den nordiska matmodellen med hållbarhet och matsvinn i fokus, samt ge de nordiska stjärnkockarna och vinproducenterna synlighet på en internationell plattform.

– Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, men nu är det hög tid att blicka framåt. Vi hoppas att Stars du Nord och Nordens stjärnkockar kan bidra till att lyfta ”The Nordic Food Concept” och vår medvetna gastronomi som förebild och inspirera till en hållbar utveckling på global nivå. Världen blickar mot norr för svar, nu ska vi se till att leverera dem, säger Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept.

Samtliga programpunkter och information om locations, kockar, deltagare och sponsorer kommer att offentliggöras löpande fram tills att festivalen äger rum.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Swede Concept