Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandic börjar med multibokning på webben

 
Scandic börjar med multibokning på webbenDet nya bokningssättet ska underlätta för de som vill vara flexibla och vill göra flera bokningar samtidigt, på olika hotell.  Scandic lanserar nu så kallade ”multibokning”, där resenärerna kan boka upp till fem hotellvistelser vid en och samma bokning på webben.

- Vi är alla vana vid att kunna köpa flera olika produkter när vi handlar på nätet och nu finns möjligheten även när man bokar hotellrum på webben. Med ett knapptryck kan man boka boende för hela sin roadtrip och kanske mellanlanda hos svärmor på vägen. Det innebär enklare planering och stor flexibilitet då alla vistelser är ombokningsbara, säger Anna Spjuth, Chief Commercial Officer på Scandic Hotels.

Med multibokning på webben kan resenärer boka in upp till fem olika hotellvistelser vid ett och samma bokningstillfälle. Bokningarna får alla varsitt bokningsnummer och kan därför bokas om eller av helt individuellt utifrån behov. Vistelserna kan bokas upp till ett år i förväg och gäller på Scandics nära 270 hotell på 130 destinationer i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Polen. Vistelserna är helt ombokningsbara fram till klockan 18.00 på ankomstdagen. Betalning sker först när man anländer till hotellen.

- Den här funktion har efterfrågats av både fritids- och affärsresenärer för att ytterligare förenkla bokningsprocessen då man tidigare behövt ringa till kundtjänst för att boka flera vistelser på en gång. Det känns nu fantastiskt att vara först ute i branschen med denna nya funktion som gör att man istället kan boka flera vistelser själv på webben – man blir som sin egen lilla resebyrå, säger Anna Spjuth.

Funktionen har nu lanserats på Scandics webb och finns tillgänglig via rutan ”boka flera hotell” i bokningsflödet. Det är en del av arbetet att förenkla sommarresandet och skapa attraktiva erbjudanden och destinationer inför semestersäsongen. Tidigare under våren har Scandic även lanserat gratis boende för barn under 15 år, middag för 10 kronor för alla barn och pannkaksbuffé på utvalda hotell i Sverige. Allt för att skapa bra hotellupplevelser för stora och små.

Scandic följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och genom programmet ”Stay Safe at Scandic” erbjuder Scandic säkra hotellvistelser i sommar. Det innebär genomtänkta flöden för att undvika trängsel, avståndsmarkeringar i hotellens allmänna ytor, handsprit och tillgång till handtvätt, utökade städrutiner, kontinuerlig desinficering av allmänna ytor och minskat antal platser i lobbys och restauranger. Gäster som ändå vill undvika att vistas i restaurangen kan välja en frukostbox som pick-up som kan förtäras i rummet eller på språng.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic