Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Finalisterna i Årets Konditor 2021 är utsedda

 
Finalisterna i Årets Konditor 2021 är utseddaFinalister Arets konditor 2021 Efter ett års ofrivilligt uppehåll är Årets Konditor nu tillbaka igen med full kraft. Fem av landets bästa konditorer har tagit sig vidare till final och ska nu göra upp om den prestigefyllda titeln “Årets Konditor 2021”, tillika svensk mästare för professionella konditorer. Finalen går av stapeln under Bak- och chokladfestivalen i Stockholm 12–13 november.

Uttagningen till Årets Konditor är avgjord och nu står fem av landets skickligaste konditorer klara för finalen i det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen har funnits sedan 1988 och enligt tradition präglas årets final av ett noga utvalt tema.
Utifrån temat Fenomen ska var och en av finalisterna på tio timmar, fördelat över två dagar, skapa totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 stycken tallriksdesserter. Årets Konditor bjuder på en förstklassig uppvisning av teknisk skicklighet, smakprecision och kreativ höjd där minsta detalj räknas.

– Jag är otroligt nyfiken på hur årets finalister kommer att tolka årets tema Fenomen, där bara fantasin sätter gränserna. Efter ett år kantat av pandemi, där många konditorier befunnit sig i ett pressat läge, så är Årets Konditor efterlängtad i branschen. Just därför är det upplagt för att årets final ska bli en riktig show där de tävlande redan visat att de håller allra högsta nivå. Om de är hälften så förväntansfulla som jag är så är vi garanterade en final utöver det vanliga, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor.

Tävlingen Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgörs under två dagar den 12–13 november på Bak- och Chokladfestivalen vid Stockholmsmässan. Finalen avgörs inför publik om restriktionerna vid tillfället tillåter. Samtliga tårtor, bakverk och desserter bakas på plats och bedöms av en smakjury och en metodjury.


Finalisterna i Årets Konditor 2021
Jimmy Wollberg, bor i Olofstorp, driver Berzelii choklad i Göteborg
Sara Nilsson, bor i Lerum, arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg
Kasper Kleihs, bor i Sundbyberg, arbetar på Etoile i Stockholm
Jessica Pettersson, bor och arbetar i Stockholm, Gateau
Andreas Modd, bor och arbetar i Nynäshamn, Chokladhuset

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sveriges bagare & konditorer