Recept av Filip Poon till internationella Margarita-dagen
17 Feb 2022

Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.
Tips: Servera Margaritas och laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik.
Recept på Filip Poons Chili sin Carne:
Räcker till: 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
4st skivade vitlöksklyftor
2st finhackad gul lök
1 tärnad zucchini
1 paprika, tärnad 1 finhackad röd chili
2 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1 tsk malet bryggkaffe 400 g vita bönor
400 g kidneybönor
2,5 dl vatten
2 burk krossad tomat 2 dl gräddfil
1st kruka koriander
Så här gör du:
1. Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
2. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
3. Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
4. Servera med gräddfil och koriander.
Recept på en klassisk Margarita:
Ingredienser:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Flingsalt
Så här gör du:
1. Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
2. Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
3. Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Cointreau/margarita.se
17 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"