Recept av Filip Poon till internationella Margarita-dagen
17 Feb 2022

Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.
Tips: Servera Margaritas och laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik.
Recept på Filip Poons Chili sin Carne:
Räcker till: 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
4st skivade vitlöksklyftor
2st finhackad gul lök
1 tärnad zucchini
1 paprika, tärnad 1 finhackad röd chili
2 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1 tsk malet bryggkaffe 400 g vita bönor
400 g kidneybönor
2,5 dl vatten
2 burk krossad tomat 2 dl gräddfil
1st kruka koriander
Så här gör du:
1. Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
2. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
3. Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
4. Servera med gräddfil och koriander.
Recept på en klassisk Margarita:
Ingredienser:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Flingsalt
Så här gör du:
1. Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
2. Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
3. Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Cointreau/margarita.se
17 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"