Recept av Filip Poon till internationella Margarita-dagen
17 Feb 2022
Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.
Tips: Servera Margaritas och laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik.
Recept på Filip Poons Chili sin Carne:
Räcker till: 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
4st skivade vitlöksklyftor
2st finhackad gul lök
1 tärnad zucchini
1 paprika, tärnad 1 finhackad röd chili
2 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1 tsk malet bryggkaffe 400 g vita bönor
400 g kidneybönor
2,5 dl vatten
2 burk krossad tomat 2 dl gräddfil
1st kruka koriander
Så här gör du:
1. Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
2. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
3. Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
4. Servera med gräddfil och koriander.
Recept på en klassisk Margarita:
Ingredienser:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Flingsalt
Så här gör du:
1. Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
2. Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
3. Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Cointreau/margarita.se
17 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: