Recept till Alla hjärtans dag
11 Feb 2022

Kryddig ryggbiff med majskolv, cajunmajo och vitlöksrostad potatis
2 personer – tillagningstid: 30 minuter
Det här behöver du:
300 gr Angus ryggbiff
500 gr potatis
1 majskolv
50 gr skuren grönkål
50 gr majonnäs
1 påse gräslök
20 gr finriven ost
2 st vitlöksklyftor
2 gr Ay Cajun-bakkrydda
4 gr Panamatkrydda
Gör så här
1. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
2. Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
3. Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs till plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.
4. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Krydda köttet med Panamat, en nypa salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 min.
VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
5. Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig. När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven hårdost och gräslök.
6. Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, vitlöksgrönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.
Källa och foto: HelloFresh
11 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"