Recept till Alla hjärtans dag
11 Feb 2022
Kryddig ryggbiff med majskolv, cajunmajo och vitlöksrostad potatis
2 personer – tillagningstid: 30 minuter
Det här behöver du:
300 gr Angus ryggbiff
500 gr potatis
1 majskolv
50 gr skuren grönkål
50 gr majonnäs
1 påse gräslök
20 gr finriven ost
2 st vitlöksklyftor
2 gr Ay Cajun-bakkrydda
4 gr Panamatkrydda
Gör så här
1. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
2. Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
3. Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs till plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.
4. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Krydda köttet med Panamat, en nypa salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 min.
VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
5. Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig. När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven hårdost och gräslök.
6. Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, vitlöksgrönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.
11 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: